Историята, вдъхновила My Memory of Us

0
370

My Memory of Us излезе в края на миналата година и сякаш остана извън полезрението на медиите. А малката игра на Juggler Games се отличава с изключителен художествен стил и красива история – история, засягаща тема, която много разработчици биха избегнали в създаването си на медия за забавление, каквато са видеоигрите – Холокоста. Но подобно на Valiant Hearts, играта има за цел да разкаже, именно посредством на вид една обикновена история за приятелство и обич, трагедията на времето.

Наскоро Лукаш Янчуко, основател и левъл дизайнер в Juggler Games даде интервю за GamingBolt, в което разкрива подробности за самата игра и историята зад нея.

Действието в My Memory of Us започва малко преди началото на Втората световна война, минава през германската окупация на Варшава, създаването на гетото и завършва с неуспешния бунт в него. Доколко реални са събитията, конкретните случки в My Memory of Us?

„Историята, разказана в играта и главните герои са измислени, но са вдъхновени от реални събития. Най-добрият начин да обясня баланса между истина и фикция е да дам пример. По време на проучването ни, ние се натъкнахме на историята, разказана от малко момиче, на което се е наложило да избяга от града. Трябвало е да използват каналите, за да го направят, но било тъмно и се изгубили. Помощта дошла от едно малко момче с лампа, което ги намерило и им помогнало да излязат. Момичето даже не знаело името му. Момчето обаче не успяло да се измъкне живо. То паднало и се удавило в каналите. Именно тази история ни вдъхнови, и момчето в нашата игра използва лампа, за да ръководи пътя на момичето през тъмните места. Така че, както разбирате, ние не пресъздаваме дословно събития от историята. Ние се оставяме те да ни вдъхновяват“, обяснява Янчуко.

Любопитно звучи и обяснението на Янчуко за съчетанието между минималистичния, почти карикатурен художествен стил и мрачната среда на развитие на действието. И това не е случайно, разбира се.

„Играта е приказка. Тя е разказвана от старец (гласът зад кадър е на сър Патрик Стюарт, известен ни от ролите си като капитан Жан-Люк Пикард от „Стар Трек“ и професор Ксавие от X-Men – б.а.) на дете. Той разказва историята на своето детство и на своя голям приятел от това време. Той знае, че това са мрачни времена и не иска да говори за насилието и смъртта, така че намира свой собствен начин да подходи към темата. Така че визуалния стил ни въвежда в една приказка, но даваме достатъчно елементи на играещия да разбере, че този свят е вдъхновен от реални събития“, допълва Янчуко.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари