Историята се повтаря: геймърите са ядосани, че Borderlands 3 е ексклузивна за Epic

1
245

Това, което ще чуете, вероятно ще ви прозвучи познато. Поредицата Borderlands и всички DLC-та са атакувани от вълна негативни ревюта в Steam. Реакцията е резултат от анонса на Gearbox, че очакваната трета игра през май ще бъде ексклузивна единствено за Epic Store каталога. Повлияно е всичко, свързано по какъвто и да е начин с Borderlands франчайза. Тоест с нисък рейтинг са Borderlands 2, Borderlands Game of the Year, Borderlands: The Pre-Sequel, и обновената GoTY версия. Дори заглавието на Telltale – Tales from the Borderlands не се измъкна от наказанието.

Намаляването на рейтинга би се отразило отрицателно на разработчика, тъй като той определя (донякъде) презентацията му пред нови геймъри, неиграли игрите досега. Механизмите на Steam карат платформата да препоръчва по-малко заглавията на клиенти.

Решението Borderlands 3 да бъде ограничена само до един магазин определено е противоречиво. Особено след като директорът на Epic Store Стив Алисън беше споделил, че не иска да повтаря проблема с Metro. Във всеки случай ексклузивността няма да е толкова трудна за преглъщане – ще протече само за шест месеца. Borderlands 3 излиза на 13-ти септември за РС, PS4, и Xbox One. Междувременно ще научим повече за играта на 1-ви май. Тогава студиото Gearbox ще разкрие дали поддръжката на игра между различни платформи ще бъде интегрирана.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
коро Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
коро
коро

само най големите тъпунгери не разбраха що се случва тва… ама ей на нали тееа “новина”…