В наскоро публикувано интервю на шефа на PlayStation Джим Райън с GQ, той говори по редица теми засягащи бъдещето и настоящето на компанията, като например разкриване на плановете за публикуване на повече PlayStation ексклузиви за персонални компютри, първият, от които се явява Days Gone. В споменатия разговор той хвърля светлина и върху начина на работа в конзолното звено на Sont, като изявлението му непряко засяга скорошните проблеми на полското студио CD Projekt RED и Cyberpunk 2077. Вероятно си спомняте, че PlayStation се видяха принудени да премахнат играта от своя магазин след получените множество оплаквания относно състоянието на PS4 версията ѝ.

„Знаете ли, има два основни подхода тук. Може да държите играта да излезе на планираната дата, независимо от качеството или да я доставите, когато е правилно“, обяснява Райън. „Ние винаги сме избирали последното. Но има доста примери на издатели с високи позиции, които се опитват да минат с първия подход“.

Коментарът на Райън може да се сметне като заяждане, но както припомнят от PlayStation Lifestyle, CDPR донякъде сами са си виновни. След няколкократни забавяния на играта, от студиото на няколко пъти подчертаха колко добре се представяла играта на конзоли, след което изготвиха нарочно направено видео, за да накарат хората да мислят, че всичко наистина е наред. И не само това, ами не разрешават на ранните рецензенти да публикуват кадри от PS4 версията на CP2077. Когато заваляват оплакванията на потребителите на конзолата, CDPR прехвърлят топката към Sony за връщане на парите. В този ред на мисли, хапливата забележка на Райън изглежда на място.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари