И Blizzard не са доволни от Windows 8

5
38

Преди няколко дни публикувахме мнение на гейм компанията Valve, които споделиха, че новата версия на Windows ще се окаже неблагоприятна за видеоигрите. Изглежда те не са единствените, които смятат така. Под формата на реакция към мнението на Гейб Нюъл, вицепрезидентът на отдела по гейм дизайн в Blizzard Роб Пардо написа в Twitter: „Windows 8 не се нрави и на Blizzard“.

Доста сериозно мнение, като се има предвид, че Blizzard са една от компаниите, чийто бизнес продължава да бъде фокусиран главно върху разработването на PC игри като World of Warcraft и Diablo III. Valve дадоха като причина за негодуванието си затворения бизнес модел, който ще бъде наложен в магазина за приложения на Windows 8. Сега обаче, от индустрията посочват и друг проблем.

Брад Уордъл – президент и СЕО на фирмата Stardock – смята, че проблемът на Windows 8 е, че е „полуразработена“. Уордъл има предвид, че двойната съвместимост на платформата – съвместимост с настолни компютри и с таблети – е белег на някакъв вид незавършеност. „Windows 8 се опитва да бъде и двете неща, но може да не успее да бъде никое,“ твърди той.

Тъй като интерфейсът на Windows 8 е адаптиран за управление с тъчскрийн, той ще направи разработването на игри по-трудно и предизвикателно. Все пак, до голяма степен видеоигрите все още разчитат на управление с мишка и клавиатура. Тъчскрийн управлението на една игра все още е прекалено непрецизно и дори неудобно за някои потребители.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари