Какви игри излизат през септември

3
134

Госпожи и господа, другарки и другари, мили бригадири, геймъри и геймърки, поздравяваме ви с края на пустия откъм игри летен период! Индустрията се завръща то отпуска, както и всички онези, които я подкрепят с финансите си, закупувайки продуктите й.

Лошото е, че се задават прекалено качествени заглавия, които ще изсмучат и без това изтънелите ви ресурси от време и пари.

2 септември

Driver: San Francisco (Xbox 360, PS3, Wii)

През тази година е на мода да се рестартират стари франчайзи и Ubisoft не можаха да пропуснат тази тенденция. Driver: San Francisco ще предложи огромен град на брега на океана, голямо количество мисии и тайни за отключване. Разбира се най-важното нещо са бесният екшън и високите скорости. Историята е слабичка, но едва ли ще си закупите играта точно заради нея. Мисиите след време започват да се повтарят – но коя игра с коли може да се похвали с тяхното разнообразие?

Най-важното – мултиплеърът е чуден, така че и след преминаването на единичната кампания ще има с какво да се занимавате.

Bodycount (Xbox 360, PS3)

Това е олицетворение на термина „тъп шутър”. Освен стрелбата, убийствата и разрушенията, не се случва абсолютно нищо. Бродите из някакъв град и ликвидирате всичко, изпречило се на пътя ви, което в 99% от случаите се явява някоя престъпна гадина.
Куршумите мигновено разрушават укритията, гранатите са като малки атомни бомби. Ако ви писне някоя пушка, може да се и я смените с нова, още по-смъртоносна. Не е ясно защо е трябвало да се вгражда в геймплея нещо като „надничане зад укритието”. Както показа навремето бате Арнолд, достатъчно в само да грабнете по една картечница с всяка ръка и да изорете нивото.

Tropico 4 (PC, Xbox 360)

Българската игра на сезона. Поредната бананова стратегия, в която ще срещнете брадатия диктатор Ел Президенте. Строим си малка икономическа империйка, търгуваме с комшиите, привличаме туристи с атрактивно лазурно море и чисти плажове. Между другото не трябва да забравяме за дебнещите цунамита, вулкани и други приятни катаклизми.

9 септември

Resistance 3 (PS3)

Главният коз на PlayStation 3 за месец септември. Създателите вече мъжествено успяха да се откажат от по-нататъшното продължение на франчайза. Играта демонстрира, че всяка съпротива, стига да е достатъчно упорита, успява да се опълчи на извънземните узурпатори. Според първоначалните ревюта Resistance 3 е някъде в златната среда.

Голямото си завръщане правят аптечките и възможността да носите със себе си всички оръжия накуп ( феновете на оригнала сигурно ще ударят мощно чела в пода като знак на благодарност). Новият протагонист е задвижван от далеч по-разбираеми мотиви.

Мултиплеърът е подобрен, добавени са нови врагове, оригинални оръжия. Цветовата гама си остава малко сатуррирана.

Dead Island (PC, Xbox 360, PS3)

Игра за зомбита – какво повече да кажем. Но тук става дума за наистина много зомбита, които трябва да убивате. Мястото на тази фиеста е далечен тропичен остро, от който никой не може да избяга. Многочислените посетители и персонала на курорта са измрели, за да се завърнат с едно единствено желание – да похапнат свежа мръвка.

Авторите обещават интересен кооператив. Битките са малко по-различни от обичайната комбинация шотгън + зомби = мозък по стената, защото огнестрелните оръжия, по разбираеми причини, не са много на острова. Ето защо трябва да се отдадете на аграрни занимания с всевъзможни кирки и лопати. Между другото героят ви ще търпи развитие, което е приятна екстра.

Warhammer 40000: Space Marine (PC, Xbox 360, PS3)

Вселената на Warhammer 40000, благодарение на Relic, отдавна нагази в дълбоките води на стратегическият жанр. Сега дойде ред на още по-дълбоките води на екшъните. Още повече, че скоро не сме играли динамичен шутър с мечове, ятагани и автомати. Империята е разтоварила на една планета тежковъоръжен елитен отряд от пехотинци, който да стъжни живота на всякаква паплач и най-вече на проклетите еретици.

Макар Relic да нямат опит в подобен жар, демото показа, че са напипали отлично същината на екшъните.

NHL 12 (Xbox 360, PS3)

Да, не я играете тази поредица, но може би е време да поправите пропуска си. В новата част на NHL ще вземат участие всякакви легендарни хокеисти, по подобие на серията NBA 2К, където миналата година се появи Майкъл Джордан.

Rise of Nightmares (Xbox 360)

Докато притежателите на PC и PS3 се готвят да амортизират бутоните на падовете и мишките си, трепейки зомбитата в Dead Island, притежателите на Xbox 360 и Kinect, загряват със статични упражнения раменните стави, защото се канят да извършат същото действие, но със собствените си ръце, крака и дори – глава.

Това е първият в света зомбикалипсис, който ще изисква да се изправите пред телевизора в цял ръст, за да унищожите бавноподвижните чудовища. Това е и първата игра за Kinect окичена с рейтинг 18+. Предварително изгонете мухите от стаята, за да не ви се разстройват игралната сесия.

Star Fox 64 3D (3DS)

По наглост Nintendo нямат равни на себе си. Само те могат да си позволят да заливат новите си конзоли не със чисто нови игри, а с портове от ерата на Nintendo 64. При това никой не ги псува на майка.

Star Fox 64 3D ще предложи стереоскопична 3D картина, а също алтернативно управление на корабчето с помощта на вградения жироскоп и втория сензорен екран. Това е – не очаквайте да ви обясняваме какво представлява игра, излязла през 1997 година.

El Shaddai: Ascension of the Metatron (Xbox 360, PS3)

Рядко ще видите игра с необичайно визуално оформление, която да засяга на всичкото отгоре религиозни теми. В основата на El Shaddai стои неканоничната „Книга на Енох” и е посветена на свещеника, който се е отправил с искане към седемте ангела, за да предотврати Великия Потоп, който от своя страна унищожава човечеството.

Проектът си е странен както ида се погледне, но внася едно прекрасно поетично настроение, а на максимална трудност ще изпоти и най-коравите фенове на екшъна.

13 септември

Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad (PC)

Разбира се, когато една игра носи подзаглавие „Героите на Сталинград”, действията в нея задължително се развиват по време на Втората световна война и по-точно в Сталинград (днес се нарича Волгоград, защото е прието, че Сталин е злодей). Както и в Red Orchestra: Ostfront 41-45, в основата отново са мултиплеърните разправии и реализма.

Ето защо тук няма да има традиционен индикатор за оставащите патрони и приятната мишена на екрана, а зад укритията може да се стреля на сляпо, подавайки оръжието над главата си. Авторите обещават военна техника, която може да се използва, огромни нова и читав кооператив.

16 септември

The Cursed Crusade (PC, PS3, Xbox 360)

Кръстоносните походи по принцип не са от мероприятията, с които добрите християни могат да се гордеят, ама я вижте колко чудесен материал за игри предлагат. Особено ако се намеси някаква древна мистификация, съкровища и проклятие.

Четем на обложката на играта:

„Една алтернативна история за събитията след Третият кръстоносен поход”.

Европейците вместо смирено да ближат своите рани започват да горят вещиците на клада. Тогава на сцената се появява нашият рицар, който не е прост кръстоносец. Той е прокълнат и умее от време на време да се превръща в демон. Унищожените врагове услужливо се превръщат в точки с опит, чрез които се подобряват силата и уменията да се владее хладно оръжие от всякакъв тип.

Bleach: Soul Resurrection (PS3)

Феновете на сериала Bleach сме сигурни, че в момента са пред епилептичен припадък и галят нежно конзолата на Sony в очакване. Студиото SCE Japan е подготвил умопомрачителен екшън, в който са забъркани всички популярни герои от мангата и анимето.

Те са всемогъщи, търчат по красиво декорирани локации, унищожават стотици демони, получават маса точки с опит, което ги превръща в още по-могъщи герои – крайната цел е да се превърнат в аниме варианта на Чък Норис.

God of War Collection Volume 2 (PS3)

О, музо, възпей онзи гибелен гняв на спартанеца Крейтос, който премина през териториите на три конзоли. Ето че двете хитови издания Chains of Olympus и Ghost of Sparta, излезли по-рано за PSP, ще се завърнат накипрени HD резолюция, адаптирана система за управление и поддръжка за трофеи.

Разбира се, Sony са намърдали стереоскопична картина без да им пука, че нея могат да я видят петимата души в България, притежаващи такъв телевизор. Ако си падате по разширените от гняв ноздри на Крейтос, дрезгавият му глас и бруталните му взаимоотношения с враговете, това е вашата игра на месеца.

The Gunstringer (Xbox 360)

Това е игра със странна съдба. Отначало тя беше планирана като XBLA шутър за Kinect, след това издателят видя потенциала и реши да я пусне на диск. Интересно доколко е оправдано подобно решение? В случая сме радостни, че студиото Twisted Pixel (създатлеите на The Maw, Msr’Splosion Man и Ms ‘Splosion Man) се „докопаха до висшата лига”.

В The Gunstringer с лявата ръка управлявате героя, а с дясната се прицелвате и стреляте. Работата е там, че всичко изглежда забавно, макар в основата на геймплея да стои толкова елементарно действие.

Call of Juarez: The Cartel (PC)

Знаем, играта е достъпна в торентите, но все пак Call of Juarez излиза официално именно през септември. Авторите, за съжаление, са разрушили всичко хубаво, което обичаха феновете на Call of Juarez. В замяна имаме една нискобюджетна боза, чието едничко достойнство е кооператива, включващ персонални задачи за всеки член на отряда.

РС версията има още един плюс – там графиката е по-добра от конзолното безобразие.

20 септември

Gears of War 3 (Xbox 360)

Трета част на Gears of War ще сложи дебела точка в историята на Маркъс Феникс, добре познатият трикрилен гардероб и любител на моторни резачки. Човечеството на планетата Сера (предполагаме, че слънчевата система носи кодовото название WC-00) е почти напълно унищожено, градът-крепост е пропаднал под земята, хората се намират в огромен танкер насред океана. Вместо подземни чудовища се появяват морски такива и екшъна започва.

Размахът на проекта е наистина с епични пропорции. Вместо тихо и кротко да си доят франчайза, Epic Games са напомпали и изгладили до съвършенство абсолютно всеки аспект от играта. Имаме кооператив за четирима, по-яростни и кървави сражения. Добре познатите ни локъсти мутират в още по-опасни твари. Някои могат са толкова големи, че могат да глътнат Годзила като домашен кроасан. Това обяснява и наличието на бодро крачещи екзоскелети ,все пак трябва да се компенсира. Няма да ни се размине и без сексапилната кифла с добре оформена броня.

Най-важното е, че Epic Games най-накрая са преработили мултиплеъра.

23 септември

F1 2011 (PC, Xbox 360, PS3)

Codemasters умело се възползват от лиценза на F1, в това няма никакво съмнение. В тази версия те са наблегнали на важното за подобен тип игри словосъчетание „усещане за скорост”.

И понеже между F1 2010 и F1 2011 е изминала една година, не очаквайте драстични промени в геймплея. Тук са добре познатите лицензирани автомобили и състезания, реалистичните трасета, което си е напълно достатъчно за феновете на Formula 1

30 септември

Ico & Shadow of Colossus Classics HD (PS3)

В миналото имаше и такива игри – заглавия, които надхвърляха фразата „развлекателен продукт”, докосвайки се до териториите на чистото изкуство. Те създаваха толкова ярко впечатление, че играчите съпреживяваха истински събитията от екрана. Ето такива игри са ICO и Shadow of Colossus.

Те са два прекрасни примера за удивителен визуален стил и вълшебна атмосфера, способни да ви удивят дори и сега. Тук нямаме точно определен сюжет, но действията са напълно разбираеми. Нямаме умопомрачителна презентация, но имаме зашеметяващ размах. Графиката е простовата, но благодарение на множеството хотроумни визуални трикове и отличен художествен вкус, авторите създават убедителна атмосфера. Такива игри са изключителна рядкост, в тях се чувства душата на създателя. Не ги пропускайте.

FIFA 12 (PC, Xbox 360, PS3, PS2, PSP, Wii, 3DS, DS)

Няма нужда да описваме Call of Duty-то на футбола. Така или иначе всичко фенове я очакват.

X-Men Destiny (Xbox 360, PS3, Wii, DS)

Играта проследява съдбата на различни мутанти, облечени в пъстроцветен еластичен трикотаж. Като жанр заглавието принадлежи към екшъните с ролеви елементи, където използвайки уменията на един от героите, трябва да разчистите злодеите, задвижвани от праволинейни скриптове. За създаването на играта отговарят печално известните Silicon Knights, автори на „неразбраната от критици и публика” Too Human.

Driver: San Francisco (PC)

Става дума за РС версията на Driver: San Francisco, която съгласно обичайната практика на Ubisoft, излиза месец след конзолната премиера.

За финал:

Септември е истински рог на изобилието. Заглавията, които идват, са наистина обещаващи. Имаме цели две игри за Kinect, в които няма да ни се налага да друсаме гюбеци пред екрана. Жанровото разнообразие също е добро – налични са спортни игри, рейсъри, екшъни и мултиплеър касапници. И пак напомняме – не забравяйте за Ico & Shadow of Colossus Classics HD.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
kilara
kilara

То сичко само за конзоли бе.Само няколко игри за PC от които само Driver:San Francisco по ме грабна.

o153
o153

Благодаря за изчерпателната новина.

stormofblood
stormofblood

Red Orchestra 2 ми се видя интересна, пък ще видим…