Тази седмица се състоя редовното издание на Nintendo Direct, което представя бъдещите игри, които ще излязат за Switch. Няколко заглавия заслужават специално внимание и ви ги представяме тук.

Doom 64 прави завръщането си за платформа на Nintendo. Слух за това се завъртя по-рано това лято и сега беше потвърден, така че след Doom 1,2 и 3, ще може да се насладите и на 64. Играта излиза през далечната 1997 единствено за Nintendo 64. Планирана като продължение на Doom 2, играта се отличава с преработената си графика, 32 нови карти, новото оръжие с името The Unmaker и още доста други неща. Switch порта на заглавието ще включва широкоекранен режим и по-висока резолюция. Излизането на Doom 64 за Switch ще съвпадне с излизането на следващата част от кървавото приключение, Eternal, което ще се появи на 22.11 за Xbox One, PS4, Nintendo Switch, Stadia и PC.

По време на Nintendo Direct се състоя и изненадващ анонс за появата на Divinity: Original Sin 2 за платформата, за която играта вече е достъпна.

Чудесната съвременна RPG класика на Larian Studios ще поддържа облачни сейвове в Steam и кооперативен режим за четирима. Излязла преди две години, Divinity: Original Sin 2 зарадва много фенове на добрите стари ролеви игри от края на миналия и началото на този век. Миналата година играта излезе за конзоли, а заедно с това получи и Definitive издание с множество подобрения и ново съдържание. В Switch порта на играта са включени всички излезли допълнения. Те, както и последно излязлото допълнение Sir Lora, ще са безплатни.

Още едно кърваво приключение ще направи премиерата си за Switch тази есен. Devil May Cry 2. Платформата получи последната игра от поредицата – за първи път в историята си. По-рано тази година Capcom направи странен анонс, в който заяви, че ще публикува за Switch първата игра от DmC HD Collection (съдържаща първите три игри), но без другите две. Е, явно студиото си е променило мнението, защото на 19.09 ще видим DmC 2 за Switch, и вероятно излизането ѝ ще бъде последвано и от третата част.

Детективският хорър на Frogwares The Sinking City също ще зарадва притежателите на Switch. Играта, черпеща вдъхновение от гения на Лъвкрафт излезе по-рано тази година при засилен интерес от публиката. Switch версията на играта излиза съвсем скоро – на 12-ти.

И съвсем не на последно място по важност, дългоочакваният анонс на Overwatch за Switch дойде именно тази седмица. Любопитното е, че Blizzard изпревариха Nintendo, предпочитайки те да обявят новината. Играта излиза под формата на Legendary Edition и ще предложи три месеца на безплатно ползване на Nintendo Switch Online, както и Noire Widowmaker скина за ограничено време.

Може да изгледате запис на събитието на Nintendo по-долу.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за