Кампанията на Halo 5 взриви социалните мрежи

0
6

Microsoft разполага с отличен маркетингов екип и усилията му определено дават резултат за най-новата игра от поредицата Halo.

Преди дни компанията започна да излъчва реклами на предстоящия шутър Halo 5: Guardians, който трябва да излезе тази есен за XBOX One. Като част от кампанията Hunt the Truth бяха пуснати три отделни клипа, като всеки от тях има огромен дигитален обхват, сочат резултати на компанията iSpot.tv, която се занимава със следене в реално време на рекламни кампании.

Най-популярната от трите Halo 5 реклами е била гледана 3 милиона пъти и е генерирала 56 000 действия в социални мрежи като Facebook, Twitter и Google+. Взети заедно, трите реклами имат 7-процентов дял от всички онлайн дискусии, провокирани от ТВ реклами. Това прави кампанията на Halo 5 втората най-обсъждана само след Our Song на United Healthcare.

Освен това, трите реклами са и доста агресивни, тъй като карат потребителите да търсят онлайн различни подсказвания за историята и света на предстоящия шутър. Именно тези подсказвания доведоха до разкриването на премиерната дата – 27 октомври.

Анализатори очакват, че подобен тип реклами, които стимулират потребителите да участват и да извършват различни социални действия, ще стават все по-популярни, тъй като издателите търсят начин да максимизират ефектите от своите кампании.

„Halo 5 се справя изключително добре в сравнение с другите реклами, няма съмнение в това“, коментира анализаторът Чарли Фостър от iSpot.tv, който е проследил споменаванията ѝ във Facebook и Twitter, както и търсения в Google, Yahoo и Bing.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за