Един от многото чудесни анонси по време на Е3 2021 беше този на Jurassic World Evolution 2, дълго чаканото продължение на хитовата игра на Frontier Developments.

Играта ще представлява еволюция и надграждане върху основите на първата игра: повече динозаври, по-големи карти, нови режими и съдържание.

Събитията в играта ще следват тези от филма Jurassic World: Fallen Kingdom. Динозаврите са излезли на разходка и вие влизате в ролята на героя, който ще има грижата за техния контрол, консервация и задържането им в границите на дивия свят. Ваши помощници в мисията ви ще са доктор Иън Малкълм и Клеър Диъринг, озвучавани от Джеф Голдблум и Далас Хауърд, съответно. А освен основната кампания, в Jurassic World Evolution 2 се завръщат сендбокс и Challenge режимите. Едно от нововъведенията тук е режима Chaos Theory, в който ще преживеете отново емблематични моменти от филмите Jurassic World и Jurassic Park в сценарии, в които ще може да разберете какво би се случило, ако показаните в тях моменти и ситуации се бяха развили по различен начин.

По отношение на динозаврите, то в Jurassic World Evolution 2, то броя на видовете ще е над 75, като ще присъстват също така водни и въздушни представители на влечугите. Разнообразието отново ще е голямо. Ще има както познати, така и нови екземпляри, а така също и създадени специално за играта – видове, които не присъстват във филмите. От другите нови неща тук ще са възможността вие да разпределяте екипите, които се грижат за парковете, оформянето на вида и вътрешността на сградите за гости, изцяло нови биоми, които се отличават със свои собствени уникални условия, терен и предизвикателства. И сега за картите.

Директорът на играта, Ричард Нюболд, обяснява в интервю за Game Informer, че Jurassic World Evolution 2 ще предложи една динамична система, при която влечугите ще следват своите нужди и ако територията, в която се намират започва да запада, те ще се местят към място, което ще задоволи техните нужди. Животните ще живеят често в хармония едно с друго, но нещата се променят, ако териториите на два гиганта вземат, че се застъпят. И вземайки предвид увеличения брой на динозаврите, логично идва и нуждата за разширяване на териториите и новата териториална система. А с това идва и трудността по налагането на баланс в парка ви – нещо, за което ще трябва да следите внимателно в Jurassic World Evolution 2.

„Всичките карти, до които ще получат достъп играещите са по-големи от първата игра. Има значително повече място за градеж и разполагане на парковете и динозаврите. С промените по териториалната система, вие ще имате нужда от много повече пространство, особено ако има налице конфликт между видовете“, обяснява Нюболд. „Не става просто да разположите, колкото се може повече динозаври на една и съща територия. Ще е нужно да бъде наложен и много баланс тук“.

 

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари