5.8 C
София

Ке Цзе отново ще играе срещу изкуствения интелект

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Китайският професионален Го играч Ке Цзе, който бе последният противник на алгоритъма AlphaGo се завръща към играта с изкуствения интелект и ще се срази с програмата Tianrang.

През месец април тази година разбрахме, че изкуственият интелект AlphaGo, създаден от експерименталния отдел DeepMind на холдинга Alphabet, ще играе срещу най-силния по това време Го играч – китаецът Ке Цзе. Дотогава програмата успя да победи два европейски шампиона през 2015 и 2016 година. AlphaGo на два пъти успя да победи Ке Цзе и след това изостави играта Го. А шампионът обеща повече да не играе срещу изкуствен интелект.

Engadget съобщи, че Ке Цзе ще играе срещу Tianrang – ИИ програма за игра на Го, създадена от специалистите на университета във Фуджоу. За разлика от другите подобни програми, за работата на които е необходимо присъствието на човек за да премества фигурите, Tianrang ще прави това самостоятелно, с помощта на собствен манипулатор.

Новата програма вече доказа ефективността си, като победи в началото на декември представените на конференцията по изкуствен интелект RYUSEI-2017 алгоритми за игра на Го. Срещата с Ке Цзе е планирана за месец април.

В същото време AlphaGo се усъвършенства, като се учи да побеждава своите предишни версии и изучава други класически игри.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини