Death Stranding на гения зад Metal Gear Solid, Хидео Коджима, ще е една от най-големите видеоигри на настоящето конзолно поколение. Всички очакват това да е един истински sci-fi епос, който да остави следа. От това, което сме виждали и чели за играта – колкото и малко да е то, изглежда така, че Death Stranding ще е един истински шедьовър на един от най-уважаваните хора в гейминг индустрията днес. За съжаление малко знаем за историята, но пък от публикуваното преди демо от Е3 видяхме за какво става въпрос. Особено любопитно звучи новината за асинхронния мултиплейър, който ще присъства в играта. Става дума за специфична механика, при която става дума не за онзи мултиплейър, който ни е познат от други игри днес, а такъв, при който вие няма да „пресичате пътищата си с другите играещи“, като ще може да си помагат по странични начини, като например им оставяте запаси, да споделяте общи безопасни къщи и да видите къде са били. Интерес буди и въпроса със смъртта на вашия герой. Тук няма да имате втори или трети живот, нито пък смъртта на героя ви ще е окончателна. Вместо това, загине ли персонажът ви, вие получавате да се върнете обратно към основното място на действие, но ще трябва да се преборите за това, което разработчиците на играта наричат „свят наобратно“ или нещо, като „долната земя“, която знаем от приказките.

Известен е и силния актьорски състав на играта, който ще е предвождан от Норман Рийдъс и Мадс Микелсен (Rogue One, Hannibal). Можело е обаче не той да играе в играта, а съвсем друг актьор – Киану Рийвс, който ще видим в друга горещо чакана игра – Cyberpunk 2077 на CD Projekt RED. Това разбираме от mp1st, които цитират скорошен туит на самия Коджима.

„Първоначално ми препоръчаха Киану Рийвс, но аз исках Мадс“, пише той.

Кой ще спечели от участието на Рийвс тепърва ще разберем, но той не е непознат на начунофантастични продукции. Помним участието на Киану Рийвс във филми, като „Матрицата“, „Джони Мнемоник“ и „Константин“.

Death Stranding излиза тази есен – на 08.11 за платформата на PlayStation 4.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen

Correct my name in the article, please!

Да ти Е капитализма!
Да ти Е капитализма!

Хахаха! Какъв хубав подарък е направил Коджима на CD Projekt RED. Коджима може и да разбира от Metal Gear Solid, но в маркетинга никакъв го няма.