Китаец си купи виртуален меч за 16 хиляди долара

4
20

В Китай скоро ще стартира масираната онлайн игра Age of Wulin, където действието се развива преди стотици години в азиатската държава. Това, че играта все още не е стартирала, не попречи на един китаец да плати 16 хиляди долара за виртуален меч, който ще му даде предимство пред другите геймъри. Предметът е бил купен на търг, организиран от създателите на играта, предаде вестник Daily Mail.

Историята в Age of Wulin е тясно свързана с източните бойни изкуства и въпросният меч ще остане единствен по рода. Никой от другите играчи няма да има шанс да го притежава. Сред останалите виртуални стоки на търга са били кания за 1 600 долара и копие за 2 500 долара.

Все пак, китаецът с безпрецедентно скъпия меч е получил и нещо материално за парите си. На долната снимка можете да го видите, заедно с портрет на виртуалния предмет.

През 1371 година великият герой Даксия Ксяо Хонгван е натоварен с изключително важна мисия. Жу Юанжанг възлага на Ксяо да убие генерал Ванг Бао Бао докато спи, охраняван от многочислената си армия. Героят и неговите хора успяват да проникнат в лагера и да изпълнят мисията. Ксяо решава да остане и да се бие до смърт, за да даде време на своите войници да избягат. Бие се храбро, но накрая е победен. Офицерите на героя рискуват живота си, за да вземат безжизненото му тяло и го погребват според последната му воля. Така започва историята в Age of Wulin.

В началото заглавието ще бъде достъпно само на китайски, но от пролетта на 2012 година ще тръгне и неговата английска версия. То се разработва от игралното студио Snail Games.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
BrujerizmocardaminmKrotiFyUnderDark Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Brujerizmo
Brujerizmo

хаха… понякога ме кефи какви ненормалници има….. По-добре да си беше купил истински такъв че поне да може да си го завре в .. там де слънце не огрява. Като толкова има пари, защо не отиде да направи някъде дарение …. б@ти олигофрените има не е истина.

cardamin
cardamin

Ето това вече е зарибен геймър,а не като мен, отвреме на време Stacraft 2

mKrotiFy
mKrotiFy

Всеки сам решава за какво да си даде парите 🙂

UnderDark
UnderDark

Браво.Явно човека си има жизнен стандарт за който 16 хиляди не са проблем.Няма лошо.В цял свят милиони хора дават реални пари в онлайн игри за нереални предмети / WoW – например /.
Да му е честита новата придобивка. 🙂