Китай ограничава видеоигри поради необичаен проблем

7
837

След няколко седмици нерви около забавянето на позволения за видеоигри в Китай, най-лошите страхове на разработчиците се сбъднаха. Оказва се, че китайското правителство наистина планира регулации около числото заглавия на националния пазар. Но каква е причината?

Президентът на Китай Кси Джинпин коментира пред китайския портал за новини Xinhuanet, че той се „Грижи за децата“. Отказът от издаване на определени заглавия се случва, защото той иска „да им позволи да имат светло бъдеще“.

Но тези думи са едва началото. От своя страна китайското Министерство на образованието описа плановете си за регулациите върху изданията на видеоигри. На първо място ще бъде въведено ограничение върху броя достъпни онлайн и мултиплеър заглавия в страната. Други игри няма да получават достъп. Освен това системата за възрастов рейтинг ще бъде ревизирана и ще се вземат мерки, които да ограничат времето, което малолетните прекарват пред компютъра. Тъй като плановете все още не са очертани напълно, не е ясно докъде могат да стигнат регулациите. Но във всеки случай става въпрос за цензура. И, разбира се, за всичко са виновни очите на децата.

Новините удариха най-сериозно един от гейминг гигантите от типа на Tencent. Компанията, която притежава Riot (и League of Legend) и притежава значителен дял от Epic (Fortnite), пострада от спад в стойността на своите акции с пет процента за един ден. Особено след изтеглянето на Monster Hunter World от платформата WeGame след „много оплаквания, отправени към властите“. Най-вероятно това не е краят на цялата история, но типичен за китайската бюрокрация е въпросът, кога ще продължи…

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари