Класацията на Steam си има нова звезда

1
1622

Годината е 2020 и навръх заплахата от COVID-19 видеоигрите отново се облагодетелстваха с бум по популярност. Сред типичните титани като Counter-Strike и GTA V обаче често се нареждат „хитове за един ден“ и това лято на показ е новата игра на Devolver Digital. Тя се казва Fall Guys и, откровено казано, много прилича на заглавие за мобилен телефон, адаптирано за РС. Въпреки това то доказва, че геймингът не е призвание само за сериозните, изкачвайки всички класации в Steam и Twitch.

24 часа след издаването си Fall Guys набра около 1.5 милиона регистрирани играчи. Сега играта е на четвърто място в чарта по конкурентни участници в Steam. Със своите 121 хиляди играча тя изпревари емблематични заглавия като Grand Theft Auto V и Rainbow Six Siege. В Twitch пък Fall Guys е на второ място по зрители, надмината единствено от League of Legends. Драстичния скок в популярността на играта свари студиото неподготвено и вчера сървърите му се претовариха. Devolver Digital отправи официално извинение в Twitter, обещавайки награди за изчакалите поправянето на проблема.

Fall Guys е поредното попълнение в Battle Royale жанра, където вашите герои трябва да се надпреварват с тези на други играчи по пътя към върха. Всички започват от дъното на една широка писта, осеяна с препятствия. Ако се забавите твърде много, рискувате да ви погълне токсично желе и да бъдете елиминирани. Въпреки състезателния характер играта е изключително подходяща за семейства с деца поради свежия и цветен дизайн (наподобяващ Candy Crush сагата). Досега Fall Guys получава единствено положителни отзиви от критици, пожелаващи успех на Devolver Digital в тяхното ново начинание. Играта е достъпна ексклузивно на PlayStation 4 и Windows персонални компютри през Steam.

2.5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари