Skybound Games обявиха тази седмица, че са подписали споразумение с майсторите на класически ролеви игри от далечното минало за издаване на игри от каталога им за настоящето конзолно поколение. Beamdog са издатели на емблематични заглавия, повлияли на цялата гейм индустрия, като Baldur’s Gate, Baldur’s Gate II, Baldur’s Gate: Siege of Dragonspear, Icewind Dale, Planescape: Torment и Neverwinter Nights. Според сключеното споразумение, планираните за публикуване заглавия към конзоли, трябва да излязат още тази година.

Макар и да са известни с това, че вече публикуваха преработени версии на някои от игрите си, Beamdog няма опит с конзоли, но тук идват на помощ Skybound, които ще издадат посочените по-горе игри за конзоли във физически и дигитален формат.

Ако името на Skybound Games ви е познато, то вероятно си спомняте, че това е компанията спасила последния сезон на The Walking Dead, поемайки щафетата от вече нефункциониращото Telltale Games. Студиото е под шапката на Skybound Entertainment, компания, основана от автора на „Живите мъртви“ Робърт Къркман и издаваща известната комикс поредица.

„Тези игри са емблематични, в това число и Baldur’s Gate, която наистина постави стандарта за Dungeons & Dragons типа компютърни ролеви игри. Ние сме развълнувани да поднесем невероятния каталог на Beamdog към нови платформи, както за дългогодишните фенове на тези игри, така и към тези, които ще открият тези приключения за пръв път. В качеството си на отколешен фен на Baldur’s Gate и Dungeons & Dragons, за мен е нещо фантастично да си партнирам с Beamdog, като най-новия член на семейството на Skybound“, сподели при анонса за сключеното между двете компании сътрудничество, изпълнителният директор на Skybound Games Йън Хауи.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Методи ДамяновZak Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Zak
Zak

Моля, спрете на наричате Робърт Къркман, Робърт Къркланд. За пореден път го правите.