Драмата около раздялата на Хидео Коджима с неговия дългогодишен работодател Conami отдавна приключи, но за нея продължава да се говори. Няма как да е по друг начин, когато говорим за човека дал на света Metal Gear сериите.

Наскоро Коджима направи любопитно изказване в Twitter. Повод за това беше третата година от независимостта му от Konami и тази на студиото му Kojima Productions. Коджима споделя, че когато е скъсал отношенията си с Konami, семейството му и някои от приятелите му са го съветвали да се пенсионира, да се оттегли от видеоигрите, но негови колеги от индустрията са го насърчили да не се предава и да продължи да прави това, в което е добър.

Решението не е било лесно за вземане, но три години по-късно той и колегите от неговото студио работят с хората от Sony по Death Stranding, игра, която се очаква с огромен интерес от много хора. В продължение на написаното от него в социалната мрежа, той допълва, че при създаването на Kojima Productions той не е разполагал с хора, технология, даже и с офис. Единствено едно лого. Наложило се е да прави всичко в движение, но явно нещата са потръгнали. Туитовете на Коджима генерират бързо внимание и подкрепа, каквато изразява и директорът на God of War, Кори Барлог, който споделя, че очаква с нетърпение Death Stranding.

Такава силна подкрепа е получил и от Норман Рийдъс, звездата от The Walking Dead, който трябваше да участва и в играта на Коджима и Гилерме дел Торо по Sillent Hills – проект, превърнал се в ябълката на раздора за Коджима и Konami.

Death Stranding се разработва за PlayStation 4 и няма ясна дата на излизане. Последните слухове, свързани с това са, че играта ще се появи през 2020.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Diabolical
Diabolical

Има малка правописна грешка тук.
„Драмата около раздялата на Хидео Коджима с неговия дългогодишен работодател Conami“ – > Konami