Завръщането на Хидео Коджима на гейм сцената след всичко онова, което се случи преди години между него и Konami е добра новина за почитателите на японския артист. Преди три години Коджима впечатли мнозина с Death Stranding, наскоро се състоя и анонс на продължение на играта, но освен това той работи паралелно и по друго, все още неанонсирано заглавие. Това, което е известно за него е, че проектът е съвместна продукция на Коджима и технологичния гигант Microsoft.

Преди дни Коджима даде интервю за IGN, в което говори по редица теми, като освен Death Stranding 2, акцент в разговора с медията се явява и тайнствения проект с американската компания, която се разбра, че ще използва облака по някакъв иновативен начин. По време на интервюто, Коджима изразява задоволството си от работата си с Microsoft, понеже както подчертава той, те били един от малкото издатели, които схванали и подкрепили концепцията му в случая. По думите му, други компании, пред които разкрил какво замисля го сметнали откровено за побъркан.

„Проектът, по който работим с Microsoft е нещо, над което мисля вече пет или шест години. Той изисква наличието на инфраструктура, от която е нямало нужда преди, така че ми се наложи да говоря пред много големи компании, изнасяйки презентации, а те сметнаха, че съм побъркан. Накрая се оказа, че Microsoft са тези, които ме разбират и сега ние работим по проекта, като технологията, за която става въпрос е в предни позиции тук“, разяснява Коджима.

Той признава, че като човек се оттегчава доста бързо от нещата, но в случая с видеоигрите не е така. „Част от причините, поради които създавам игри в последните 30 години е това, че новите технологии бързо заменят старите тук. Технологията, която използвате днес може да се окаже ненужна утре и аз се интересувам от начина, по който мога да използвам новите разработки. Грешният избор може, разбира се, да завърши с провал. Нещо, като космическа програма е“. Не е известно нищо за тази игра на Коджима. Преди няколко седмици в Интернет пространството изтекоха кадри на нещо наречено Overdose, което се твърдеше, че е именно част от новия проект на Коджима, но потвърждение за това няма.

В интервюто си с IGN Коджима коментира също така и наскоро анонсираната кино адаптация на Death Stranding. Той обсъжда крехката и често несполучлива любов между киното и видеоигрите, като това го е накарало да се замисли по-различно относно пренасянето на Death Stranding на голям екран.

„Неуспехът на филмовите адаптации на игри от известно време доведе до това много от тях да се опитват да се харесат на геймърите, нали. Това е и причината те да имат същия облик като видеоигри. Аз използвам подход на промяна и развитие на света на Death Stranding, който да подхожда добре на филмов екран. Създадох Death Stranding с идеята, че това е игра, а игрите са си игри. Няма реална нужда да ги правите на филми. Така че бих казал, че филма по Death Stranding поема посока, която никой преди не е пробвал при адаптацията на видеоигра“, обяснява Коджима.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари