Разработчикът на Death Stranding, Хидео Коджима изглежда е впечатлен от наскоро разкритата услуга на Google за облачен гейминг Stadia. Той изрази мнение пред DualShockers, че технологии, като Stadia са бъдещето на гейминга и индустрията ще е свидетел на огромна промяна в тази посока през следващите пет години.

Коджима изразява също така вярата си в успеха на 5G, както и това, че неуспехът на клауд гейминга до този момент е неуспешен, единствено понеже идеята е била изпреварила времето си.

„Клауд геймингът позволява доставката на видеоигри към всеки един екран, независимо дали говорим за смартфон, таблет или лаптоп, без нуждата от конзоли“, обяснява той. „Облачният гейминг преживя бум преди около четири-пет години, но липсваше феномен, който да го подкрепи. Много споделят мнението и сега, че технологията ще се провали, но аз мисля, че тя не успя навремето, понеже тогавашната технология не беше напреднала достатъчно. А сега, със старта на 5G, ние ще станем свидетели на огромна промяна към облачния гейминг в следващите пет години“.

Хидео Коджима е обнадежден също така, че развлекателната индустрия ще позволи на разработчиците по-голяма свобода оттук-нататък и ще сме свидетели на нов тип игри, невиждани досега.

„Игрите ще се променят драстично. Разбира се, че конзолните игри от висок клас, които виждаме днес, ще продължат да бъдат издавани. Но технологията ще се развива и ние ще може да създаваме изцяло нов тип игри с нови похвати“, допълва той. За край, Коджима разкрива, че самият той иска да остави следата си в областта на облачния гейминг, като има нещо наистина голямо в предвид, но не желае да го разкрива засега.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари