Кои игри ще присъстват в Xbox Seriex X? Вижте всички слухове и официална информация

0
644

Предстои да чуваме все повече за игрите за Xbox Series X, тъй като датата на стартиране на конзолата от следващо поколение наближава с всеки изминал ден. Microsoft официално разкри Xbox Series X, по-рано известен като Xbox Project Scarlett по време на Game Awards 2019, което ни даде добър поглед върху конзолата от следващо поколение на Microsoft и какво можем да очакваме да видим от нея.

По-бърза, мощна и по-модерна графика от своите предшественици, със следващото поколение хардуер Xbox обещава да бъде най-мощната игрова конзола в света, когато стартира в края на 2020 г. – дори по-мощна от най-прекия си конкурент Play Station 5 на Sony, която очакваме да удари рафтовете на магазините горе-долу по същото време.

Microsoft бавно обявява ексклузивни заглавия за пускане на конзолата, като се има предвид, че компанията е известна с това, че запазва в тайна до последно най-важната информация за продуктите си. Към момента, няма официално потвърждение или нещо друго от Microsoft, което да можем да цитираме, в подкрепа, че конзолата ще бъде представена в споменатото време.

По подобен начин, потвържденията и предположенията за игрите от разработчици от трети страни, които ще бъдат налични в гейминг конзолата, тепърва започват да се трупат, като повечето от тях са официално потвърдени от Microsoft, макар и да има такива, които са спекулативни и на база слухове. Но въпреки това тази информация все още е от съществено значение и ако възнамерявате да се сдобиете със следващата генерация Xbox и сте върл фен на игровите конзоли, тогава ще искате да знаете кои заглавия ще бъдат налични.

Така че без повече да се бавим, ви представяме събраното от нас удобно ръководство на всички игри Xbox Series X, които Microsoft потвърди – и някои, които очакваме да видим от слухове и изтекла информация.

Официално потвърдени заглавия

Halo Infinite

Halo Infinite е първото заглавие, което Microsoft потвърди за Xbox Series X – така че определено знаем, че Мастър шеф прави скок към конзолата от следващо поколение.

Не само това, но Halo Infinite ще бъде топ заглавие при старта на Xbox Series X, излизайки на бял свят през Holiday 2020 заедно с конзолата. Това не е особена изненада, като се има предвид, че Мастър шеф служи като лице на Xbox вече близо 18 години…

Senuas’s Saga: Hellblade 2

Името и дизайнът на Xbox Seriex бяха официално разкрити по време на Game Awards 2019. Наред с поглед към конзолата от следващо поколение получихме и официално съобщение, че на пътя има още една Hellblade – и тя идва към следващия Xbox.

За сега не знаем много за това какво ще представлява Senuas’ Saga Hellblade 2, но анонсът на трейлъра, използващ технология от следващо поколение на Series X по време на представянето, беше изключително впечатляващ.

Властелинът на пръстените: Gollum

Разработчикът потвърди пред Edge, че „Властелинът на пръстените: Gollum“ ще бъде „зашеметяващо приключение от ново ниво“. Преди това Daedlic потвърди, че Gollum ще пусне версия през 2021 г. за PC. Дали играта ще е крос поколение (налична едновременно за PS4 и Xbox One) все още не е потвърдено.

Но за какво всъщност е тази игра? Gollum е екшън приключение, което се фокусира върху историята от легендарната сага Властелинът на пръстените и на обсебеното от пръстените същество. Според Daedalic, играта, насочена към сюжета „разказва историята на Gollum от гледна точка, от която никой не я е виждал преди… доскато остава вярна на легендарните книги“.

Gods and Monsters

Точно като Watch Dogs Legion, Gods and Monsters е поредното заглавие от Ubisoft, обявено за Xbox през третото тримесечие на 2019 г. Очакваме да видим играта пусната по всяко време в интервала между април 2020 г. и март 2021 г., което съвпада с периода на новата финансова година. Отдавна смятахме, че е силно вероятно заглавието да се появи за платформата Xbox Series X.

Това вече е официално потвърдено. Заедно с Rainbow Six и Wathdogs: Legion, изпълнителният директор на Ubisoft Ив Гиулмот заяви, че следващата генерация на играта е на път.

Rainbow Six Quarantine

Rainbow Six Quarantine бе потвърдена за първи път по време на пресконференция на Ebis 2019 на Ubisoft. Към момента не е представена официална дата на излизане, но тя също се отлага за интервала на новата финансова година – тоест същия период като цитирания по-горе: от април 2020 г. до март 2021 г.

Така че, въпреки че все още не знаем датата на излизане, това забавяне доведе играта по-близо до старта на Xbox Series X и увеличава вероятността да я видим в следващото поколение геймърски конзоли. Разбира се, това вече е официално потвърдено от изпълнителният директор на Ubisoft Ив Гийлеймот по време на отчет и прогнозиране на печалбата на инвеститорите през ноември 2019 г.

Watchdogs: Legion

За първи път обявена на E3 2019, Watch Dogs Legon първоначално беше насрочена за март 2020 г. Оттогава Ubisoft потвърди, че играта ще бъде отложена отново до следващата финансова година (очевидно компанията обича този период), която започва започва от април и приключва през март, което означава, че Watch Dogs Legion може да закъснее от едва месец до цяла година.

Това забавяне прави по-вероятно от всякога, че Watch Dogs Legion ще стартира за Xbox Series X като заглавие от новото поколение игрови конзоли. Информацията вече е официално потвърдена от изпълнителният директор на Ubisoft по време на отчет и прогнозиране на печалбата на инвеститорите през ноември 2019 г. WatchDogs: Legion ще се присъедини заедно с Rainbow Six Quaranitne и Goods and Monsters в платформата от следващо поколение.

Прогнозирани заглавия (непотвърдени официално)

Everwild

Изненадващо съобщение по време на XO19 беше следващото оригинално заглавие на Rare: Everwild. Тази игра все още е в най-ранните етапи на своето развитие и към момента няма посочена дата на стартиране. Това със сигурност подсказва, че играта може да бъде заглавие между поколенията Series X и Xbox One, стартиращо ексклузивно.

Все още не знаем много за Everwrild, но Rare казва за играта, че ще ви „даде незабравими, ангажиращи и значими преживявания за играчите по цял свят, които ще останат възхитени“.

Cyberpunk 2077

В интервю за VG247 миналата година CD Project разкри, че Cyberpunk 2077 ще бъде част от следващото поколение игрови технологии.

„Следващата генерация все още не е обявена, така че можем само да спекулираме. Cyberpunk е много напреднала. Нашата технология е готова за взаимодействие с бъдещите поколения геймърски хардуер. Играта е разработена по такъв начин, че да може да се възползва от много мощното бъдещо оборудване.“, обяснява президентът на CD Projekt Red Адам Качински.

Въпреки това, тъй като този път разработчикът призна (чрез Game Spot), че макар да анализира възможността за представянето на играта заедно със Xbox Series X, това „не е интересуващата го в момента зона“. Вместо това студиото иска да се съсредоточи върху работата ти точно в този момент и да не се ангажира с твърде далечни погледи напред в бъдещето и да не поема риск да изгуби от полезрението си най-важното: до стартира играта добре. Към Cyberpunk 2077 има наистина много очаквания, а участието на актьора Киану Рийвс допълнително буди вълнение около заглавието.

Това може би не е изненадващо, тъй като Cyberpunk 2077 се очаква да излезе през април 2020 г., а Xbox Series X се очаква да стартира до края на 2020 г. Ако играта стартира заедно със Series X това ще бъде заглавие между поколенията. В момента обаче, що се отнася до CD Projekt Red, отговорите на всички тези въпроси са „може би“.

Starfield

Bethesda има доста проекти в развитие, но този, за който изглежда най-малко знаем, e Starfield. Всичко, което сме чули досега, e, че Starfield е първата IP базирана игра от гейминг гиганта от 25 години и ще бъде RPG за един играч, попаднал в космоса.

След като видяхме само трейлър на заглавието, не очакваме Starfield да излезе преди четвъртото тримесечие на 2020 г., което означава, че има вероятност да бъде част от Xbox Series X. Bethesda със сигурност няма да загуби, ако плановете са такива, като по всичко личи, че е силно вероятно да видим новото заглавие заедно с игровите конзоли от ново поколение.

The Elder Scrolls 6

Както казахме, Bethesda беше доста заета зад кулисите на E3, 2018, когато не само показа Starfield, но и дългоочакваната Elder Scrolls 6 беше потвърдена като предстояща.

Тод Хауърд от Bethesda вече заяви, че The Elder Scrolls 6 няма да излезе чак след Starlied. Така че според нас има вероятност тя да бъде част от следващото поколение игрови конзоли.

Grand Theft Auto 6

Добре, тук всичко е доста спекулативно… Най-малкото защото Grand Theft Auto 6 все още дори не е официално обявена от Rockstar Games, но ние имаме много сериозни основания да я очакваме като предстояща, като имаме и статия по темата. Почти е гарантирано, че следващата версия на любимата на мнозина игра не е далеч във времето.

Ако съдим по нашите анализи и спекулации на представените в статията за играта слухове, силно вероятно е датата на издаване да попада в следващото поколение игрови конзоли, превръщайки GTA 6 в Xbox Series X игра.

Final Fantasy 7 Remake

Отново, не е потвърдено, че Final Fantasy 7 Remake е Xbox Series X игра, но Square Enix потвърди, че заглавието ще излезе първо на PS4 – с Xbox One и PC версия вероятно в бъдеще.

Като се има предвид възрастта на Xbox One и амбициозния характер на играта – има множество възможности за нейното официално представяне, като анонсът на следващото поколение гейминг конзоли също е една от тях, най-вероятната при това. Така че определено се надяваме да видим Final Fantasy 7 Remake за Xbox Series X.

Battlefield 6

Electronic Arts потвърди, че Battlefield 6 е на път и че идва към конзолите от ново поколение.

EA обаче не потвърди кои конзоли точно визира, но независимо от това ще изминат няколко години, преди да видим Battlefield 6, тъй като издателят иска да даде време на платформите да изградят силна база от играчи. Но Xbox Series X изглежда като доста добра възможност.

Това е цялата информация за предстоящите игри, които може да бъдат част от колекцията на следващия Xbox. Информацията подлежи на актуализираме спрямо слуховете, течовете и новините, които тепърва ще видим.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари