Комбат системата на Gears 5 взаимства идеи от Bioshock Infinite

0
109

Bioshock е емблематична за гейм индустрията поредица. Работата на Кен Ливайн оказва влияние над не един и два игрови проекта, променяйки граници и парадигми. Gears of War е не по-малко емблематична поредица за света на видеоигрите и седмица преди излизането на Gears 5 разбрахме, че двете игри имат нещо общо.

Това стана ясно от интервюто на Род Фъргюсън, шеф на The Coalition с Gamespot. Той разкрива, че Gears 5 черпи вдъхновение в комбат системата си, именно от Bioshock, и по-точно от последната игра от сериите, Infinite. Фъргюсън говори за „бой, иницииран от играещия“, за ситуация, в която на него му се предлагат множество възможности за подход към конкретна ситуация, докато в същото време бива провокиран да се отклони от начина си, по който подхожда към тези ситуации, точно защото пред него се предлагат тези различни възможности.

„Говорихме за това, че желаем да предизвикаме очакванията от избора на играещия. Какви са начините, по които може да предоставим повече избор на играещия? И един от тези начини е инициираният от играча бой. Научих този урок от Bioshock Infinite. И така, идеята е, че имате тези битки с рояка, който обикаля насам-натам, и вие се оглеждате и виждате някакво оръжие в близост до вас, в друга точка има удобна позиция, която може да заемете, или пък снайпер, и това те провокира да се замислиш – какви са инструментите, с които разполага Джак, за да преодолее ситуацията?“, разяснява идеята си Фъргюсън.

Той допълва, че целта е да позволят на играча да се замисли и реши за себе си как иска да подходи към ситуацията. И с добавянето на индикатор за здравето при някои врагове в някои случаи е добре да промениш обичайната си стратегия. А чрез ъпгрейдите, познатият геймплей се променя допълнително и ви позволява да си изградите нещо ваше и специално.

Отново тази седмица, The Coalition даде повече подробности за Operations, обобщаващото име на допълнителното съдържание, което ще излезе след премиерата на Gears 5. Това ще са карти, режими и различни други неща, ще трае три месеца и ще е безплатно за всички.

Това, което ще включва Operations ще са нови бойни арени за Versus и Horde режимите, както и ново съдържание за Escape Map Builder. Студиото смята да предложи огромно разнообразие за Tour of Duty, чрез който участвате в мисии и печелите награди и ъпгрейди. Всеки медал, който спечелите в тези специални мисии и предизвикателства, с всяко ново ниво, вие ще получавате различни награди. Колкото повече време участвате в тях, толкова повече бонуси отключвате.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари