9.6 C
София

Компютърен шах с визуализация на ходовете на изкуствения интелект

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Навярно на мнозина ще е интересно да видят какъв е мисловния процес на изкуствения интелект, докато играе шах. Върху виртуална шахматна дъска се показват с различен цвят ходовете, които алгоритъмът на ИИ обхожда и избира най-оптималния.

 

Първоначално този изкуствен интелект се опитва набързо да прецени, кои са вашите най-печеливши ходове, като този процес е показан със светлозелен цвят. След това подробно анализира, кои ще са най-удачните негови ходове, като неговите ходове и комбинации се показват в оранжев цвят. Много добре се вижда процеса на компютърния анализ на ходовете и как машината се опитва да предвиди ситуацията на дъската няколко хода напред.

 

Демонстрацията може да се види на адрес bewitched.com/chess, а самият процес на анализ на играта от страна на машината е много показателен. Това далеч не е първата визуализация на шахматната игра, но е много интересна и познавателна, като дава доста добра представа за процесите в изкуствения интелект. Самата симулация е изкуствено ограничена, понеже сложните шахматните ИИ предварително пресмятат огромен брой ходове. Но тази симулация генерира нещо като виртуална реалност, върху която шахматните фигури оказват влияние. Всяка ваша бяла фигура предизвиква леки вълнения върху дъската, а нейното преместване включва машинния анализ на вашите бъдещи ходове.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини