Компютърните игри са съществена част от икономиката на САЩ

0
27

Асоциацията за развлекателен софтуер и компютърни игри ESA публикува в своя официален уеб-сайт интересен доклад, според който темповете на ръст на игровата индустрия в САЩ са четири пъти по-високи от ръста на американската икономика. За периода от 2009 до 2012 година реалният годишен ръст на геймърския пазар е равен на 9,6 процента, като за същия период ръстът на американската икономика е в границите на 2,4 процента.

Според отчета на ESA, гейм-индустрията е осигурила през 2012 година над 42,000 работни места в Северна Америка. Около 80 процента от тях са съсредоточени в седем американски щата: Калифорния, Тексас, Вашингтон, Ню Йорк, Масачузетс, Флорида и Илинойс. Средният доход на работещите в игровата индустрия е достигнал 95 хиляди щатски долара годишна, без да са отчетени данъците, осигуровките и застраховките. Темпът на ръст на работните места в този сектор е достигнал 9 процента годишно, докато за цялата американска икономика този ръст е в рамките на 0,7 процента.

ESA (Entertainment Software Association) е създадена през 1994 година и в нея участват почти всички американски гейм-компании. ESA от 1995 година е организатор на изложбата Electronic Entertainment Expo (E3).

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари