Пролет е и изборите за президент в Южна Корея наближават. Кандидатите търсят да привлекат гласоподаватели. Обаче изглежда корейците са твърде заети да играят вече безплатния StarCraft. Решението? Разбира се, просто публикувате карта за безплатно теглене в играта и за минимално време привличате огромни маси хора.

Корейският кандидат за президент Муун Дже-Ин, който между другото е на една от челните позиции за желан избор от страна на гражданите, реши да си спечели още малко допълнителни гласове, като издаде две версии на потребителски разработена карта на StarCraft. Картата се казва „Moonters“ в чест на смяната на статуса на играта и двете й издания могат да се изтеглят безплатно от сайта на политика.

Както обаче един от потребителите, опитали картите, на име Sang твърди, те са всъщност като от оригиналните, включени в StarCraft, само че с добавен огромен куп от минерали по средата й, които гласят: „1 Муун Дже-Ин“ (в другата версия цифрата 1 е поставена в горния десен ъгъл на картата). Кандидатът дори публикува видео в YouTube, представящо двете карти. Това може да се счита за истина, понеже случаят бе потвърден от интернет гейминг портала Kotaku.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Калинnoname Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
noname
noname

бахти изтрещелите типове… дори не са нюквани заразлика от японците…

Калин
Калин

В Ю.Кореа ако искаш да се ожениш – трябва първо да победиш бащата на СтарКрафт, за да даде ръката на дъщеря си 😀 😀 😀