С края на настоящето конзолно поколение и на прага на новото, и входа на клауд гейминга, изглежда така сякаш предстоят тектонични размествания в света на видеоигрите. Станахме свидетели на сключването на необичаен за предишните години съюз между Sony и Microsoft, който засяга полето на гейминга. Google заяви сериозни амбиции в стрийминга на игри, направиха го и Microsoft с Project xCloud. Видяхме и как Sony подава ръка на света на PC игри, освобождавайки от прегръдката си вече излезли ексклузиви, като тези на Quantic Dream, а за последно и Death Stranding на Хидео Коджима. И макар и спекулациите за разминаването на границите между отделните гейминг платформи да е все така далеч, то сякаш нещата отиват именно в тази посока.

През миналата седмица се появи някаква минимална надежда за още един голям ексклузив, привързан към PS4, да се появи за PC. В интерес на истината, всичко е в сферата на пожеланията.

„Знаете ли, за мен би било удоволствие. За съжаление, това е решение, което е отвъд финансовите ми възможности. Както и е видно, аз не съм Коджима“, написа в Twitter създателят на God of War Кори Барлог на въпрос, дали подобно на Death Stranding, последния God of War може да бъде анонсиран и за PC.

В интерес на истината, God of War и сега може да се играе в Windows – посредством PlayStation Now, но играта си остава PS4 ексклузив, поне докато Sony не реши друго, за което намеква и Барлог.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари