Кори Барлог за отворения свят на God of War

0
347

Следващият God of War изглежда впечатляващо по всички показатели. Играта ще се различава от другите серии от поредицата не само заради страхотната визия. Тя ще се отличава със сложна история, Кратос пък ще отиде на север, перспективата на камерата се променя и за пръв път ще видим негов спътник – сина му. Но за мнозина отворения свят ще е най-голямото достойнство на GoW. За да разберат повече за него, VentureBeat се среща с творческия директор на играта Кори Барлог.

Барлог споделя, че отвореният свят играе наистина важна роля за играта. „Това не е отворен свят в традиционния смисъл по отношение на това, че ще имате всички тези странични мисии и другите подобни неща. По-скоро става дума за един огромен свят и имате цел, която ви разхожда из него, но винаги има нещо, нещо в далечината, което привлича погледа ви. Идеята ни е да наградим любопитните за това, че търсят да достигнат непознатото. Никога няма да ги отвлечем от главната цел, карайки ги да правят нещо, което не искат“, обяснява Барлог. Става дума по-скоро за нещо, като: „Заинтересуван съм. Какво ли е това там?“. Идеята, че виждаш в далечината пещера, отиваш и влизаш в нея и излизаш от отвора ѝ, за да попаднеш в изцяло ново ниво, което не си виждал и не си предполагал, че е там“.

Самата история отваря света с напредване в играта. Ние подходихме с тази стратегия да направляваме играещия в началото, а след това давайки му свобода, откривайки света все повече и повече. Навсякъде имате тези пластове. Всеки път, когато стигнете до важен етап в играта, откриваш, че има още повече неща за изследване, повече от този свят, отколкото си предполагал. Това, мисля аз, действа много отблагодаряващо се на играещия“, споделя той.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари