Крадци задигнаха камион, пълен с оригинални копия на Modern Warfare 3

0
10

Във Франция беше извършен грабеж на 6 000 копия от хитовата игра Modern Warfare 3. Двама маскирани мъже са откраднали цял камион, пълен с кутии, съдържащи копия от играта. Крадците са били въоръжени с ножове и спрейове със сълзотворен газ, предаде Eurogamer.

Въоръженият грабеж е извършен близо до френската столица Париж. Това е станало вчера, в 8:00 часа сутринта. В камиона с игрите се возели двама души, но ненадейно в него се блъснала кола и те трябвало да спрат. Служителите слезли от камиона с намерението да съобщят на органите на реда за инцидента, но там били атакувани от двамата крадци, които напръскали очите им със сълзотворен газ. След това обирджиите се качили на камиона и изчезнали в неизвестна посока.

По последна информация откраднатите копия на Modern Warfare 3 са с пазарна стойност от 400 хиляди евро. Това се равнява на около 6 000 кутии с оригинална версия на играта.

Все още няма информация за това какво се е случило с откраднатите игри. Аукционният сайт eBay е наводнен с копия на Modern Warfare 3, за които се твърди, че са оригинални. От закупуването на подобни версии обаче вече няма смисъл, тъй като официалното излизане на играта ще стане след броени часове. В полунощ щандовете на големите магазини за компютърни игри ще бъдат заредени с оригинални версии на Modern Warfare 3, които ще бъдат достъпни за геймърите.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за