Една от тайните изненади от Е3 събитието миналата година бе Fe, красивата приключенска игра, спонсорирана от Electronic Arts.

Днес на Gamescom 2017, EA Games най-накрая анонсира по-конкретна дата за излизане на заглавието. Fe се очаква да излезе скоро, в началото на 2018г. и ще има ексклузивна поддръжка и за Nintendo Switch. По време на конференцията на издателя, студиото Zoink разкри новините заедно с нов цветен трейлър, който вече е публикуван в YouTube.

Fe е проектирана да взаимства много мотиви от живата природа. Играчите взимат контрола на малко животинче, изследващо своята дива гора и срещащо се с други чудати същества. Арт директорът на проекта Клаус Лингелед обясни в изявление, че Zoink желае да предаде свързаността и фамилиарността на човека с природата във Fe. Той коментира: „Ние, хората, можем да прекараме часове във гората като деца, което макар и да ни изглежда страшно отначало, евентуално странните звуци ни стават близки. Превръщате се в част от природата и гората ви е като дом. Геймърите трябва да усетят същите чувства, докато играят Fe.“

Fe се очертава като първата игра, публикувана под логото на EA Originals – програмата, подпомагаща малките инди разработчици. На края на миналата година Electronic Arts спомена и Sea of Solitude като второто заглавие от кампанията, макар че на Gamescom събитието не получихме информация за него.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари