Креативният директор на Assassin’s Creed Valhalla се оттегли от позицията си

0
305

Ашраф Исмаил, креативен директор на Assassin’s Creed 4: Black Flag,  Assassin’s Creed: Origins и предстоящия Assassin’s Creed: Valhalla се оттегли от своята позиция в Ubisoft след твърдения засягащи личния му живот. 

Исмаил се обърна към Twitter, където сподели, че оставя работата по Valhalla зад гърба си, за да отдели специално внимание и да реши лични проблеми. 

“Моят живот и живота на моето семейство са съсипани”, споделя Исмаил. “Дълбоко съжалявам за всички, които пострадаха от това.

“Има стотици талантливи и надъхани хора, които се борят да изградят преживявания за вас и те не заслужават да бъдат обвързани с тази ситуация. Желая им всичко най-добро.”

През уикенда Исмаил беше обвинен, че изневерява на жена си и, че лъже за семейното си положение като част от новата вълна #metoo, която се надигна не само в гейминг индустрията, а навсякъде.

Ubisoft коментира в изявление: “Исмаил се оттегля от проекта, за да излезе в отпуск. Въпреки това, разработващият екип е ангажиран да предостави страхотна игра в лицето на Assassin’s Creed Valhalla.“

През изминалата седмица няколко студиа се дистанцираха от Крис Авелоун (гейм дизайнер на Interplay и Obsidian Entertainment) след като излязоха на повърхността твърдения за сексуален тормоз. Това на свой ред предизвика Insomniac Games (разработчик на Marvel’s Spider-Man и Ratchet & Clank) също да даде отговор по повод на твърдения за сексуален тормоз от страна на бивш служител и че предприема нужните мерки за предотвратяването на подобни прояви. 

Освен това, други служители на Ubisoft също споделят за злоупотреба с власт и сексуален тормоз, като във вторник компанията коментира пред Еurogamer: “Ние сме дълбоко загрижени по повод тези обвинения. Ние приемаме всяко от тези твърдения изключително сериозно и щателно анализираме всеки случай, за да определим следващите действия.”

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари