Това беше нещо, което уверен съм не само аз чаках с огромно нетърпение: ще има нов филм по Silent Hill. Слуховете си се оказаха верни, но и не само това. Кристоф Ганс, режисьорът на първия филм се заема с ръководството и на новия филм.

Silent Hill, хорър филм от 2006 с участието на Рада Мичъл и Шон Бийн, създаден по мотиви от класическите игри на Konami представлява един от редките примери за успешен филм по видеоигра. Неговият успех доведе до продължение шест години по-късно.

Що се отнася до настоящата новина, то тя беше потвърдена лично от Ганс за френския новинарски сайт Alloche.

„В момента работя по два хорър филма с Виктор Хадида. Единият от тях е адаптация по видеоиграта Project Zero (известна на Запад като Fatal Frame). Мястото на действието се развива в Япония. Държа специално да не откъсвам играта от оригиналната ѝ концепция за японски дом, обитаван от духове. А също така и работя по нов Silent Hill. Проектът винаги ще бъде привързан към тази атмосфера, свързваща го с обикновен, малък американски град, обладан от духа на пуританизма. Мисля, че е дошло времето за нов филм“, споделя Ганс за медията. А сега лошата новина.

Оказва се, че сценаристът на първия филм няма да участва в следващия Silent Hill. Роджър Ейвъри (Killing Zoe, Lucky Day) е бил запитан от Rely on Horror в Twitter, дали ще пише сценария на новия филм. Отговорът е възможно най-кратък: „Не“.

И още нещо, свързвано със Sillent Hill. Да, точно така. Става дума за нови игри. Неизвестно откъде точно, но в края на януари се завъртяха слухове, че Konami ще направи анонс, свързан с игровата поредица. Вземайки предвид това, което се случи с последния опит за нов Sillent Hill, това не изглеждаше толкова вероятно. Както си спомняте, преди четири години се появи новината, че Хидео Коджима (Metal Gear Solid, Death Strading) се е заел с нова игра от поредицата. За целта, той обединява сили не с кого да е, а с режисьора на „Гръбнака на дявола“ и „Лабиринтът на фавна“ Гийермо дел Торо, и звездата от The Walking Dead Норман Рийдъс. Нещо обаче сериозно се обърка по пътя и Коджима-сан и Konami се разделиха. Впоследствие, Коджима, отново заедно с Рийдъс и дел Торо ни представиха Game Stranding, а за нов филм по Silent Hill вече не се чу нищо. Сега обаче има раздвижване тук.

„Не може да споделим нищо към настоящия момент, но ние се вслушваме в гласа на хората и обмисляме начини да доставим следващото заглавие“, гласи краткия коментар на Konami, запитани в края на миналия месец от PCGames Network.

Според непотвърдена информация на AestheticGamer, още преди две години, Konami са започнали да търсят име, което да се заеме с нова игра от поредицата, като сайтът даже твърди, че компанията ще излезе не с една, а с две игри по Silent Hill. Първата ще е в традиционния за вселената на играта стил, а другата ще е сходна с това, което правят Telltale Games. Има ли нещо във вярно, ще разберем. Стискаме палци да е вярно!


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари