Случайни неща не се случват просто така.

Fallout 76 се оказа изключително разочароващ опит за Bethesda – нещо, които мнозина предвиждаха още преди играта да види бял свят. Изключително неоптимизирания ѝ вид, в който се появи съвсем не беше единствения проблем, който феновете на поредицата имаха с нея, а след Fallout IV се очакваше Bethesda да се потрудят, за да върнат разклатеното към тях доверие. Това обаче не се случи. Тъкмо обратното. Какво ще е бъдещето на „76“ предстои да разберем. Bethesda вече на няколко пъти гарантираха, че играта ще е постоянно развиващ се свят „за години наред“. Може би.

По време на отминалите The Game Awards обаче, заклетите фенове на поредицата се обнадеждиха, че могат да получат Fallout играта, която чакат толкова дълго: The Outer Worlds на авторите на Fallout New Vegas, Obsidian Entertainment. Играта изглежда като достоен представител на поредицата – с цялостната си визия, силен акцент над ролевия елемент, NPC-та и всичко останало.

Тази седмица, Крис Авелоун, известен и уважаван ветеран на гейм индустрията, работил по Fallout 2, ръководил работата по Fallout New Vegas, съ-основател на Obsidian и спечелил си уважението на геймърите и на своите колеги с класики, като Icewind Dale, Planescape: Torment и други заглавия, направи любопитен коментар в Twitter относно взаимоотношенията му с Bethesda и може би разкриващ част от проблемите, довели до появата на „76“.

„Би ми се искало да поработиш с Bethesda за известно време и да им покажеш как се прави стойностна Fallout игра“, отправя съвет един от последователите на Авелоун в Twitter. „Ами, от опит мога да кажа, че ако разработчик/издател не желае да се вслушва, той няма да го направи, така че думите се изпаряват във въздуха в момента, в който биват изречени“, гласи многозначителния отговор на Авелоун.

„И за съжаление, колкото жестока и истина да е, едно нещо е наистина важно дотолкова, доколкото тези над теб го чуват и разбират. В противен случай, то минава през ушите им като несъстоятелно“, допълва Авелоун. Любопитно звучи също и коментарът му за „76“. Той ясно заявява, че не я е играл. Що се отнася до коментар на друг от неговия кръг в социалната мрежа и мнението му, че Bethesda са съсипали поредицата, Авелоун уверява: „О, тя ще се върне. Винаги го прави. Ще преживее и Fallout 76“, добавя той.

Що се отнася до Bethesda, те работят по звездно приключение с името Starfield в момента, но от дискусията в Twitter няма как да не си помислим за думите на потребител на 4chan, който твърди, че е запознат с проблемите в студиото и вида на Fallout 76 не е случаен. Все пак знаем приказката за рибата, нали?

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
stormofblood Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
stormofblood
stormofblood

Нищо стойностно само празни приказки четох…