Ако търсите едно различно преживяване сред морето от възможни видеоигри, The King’s Bird може би ще ви заинтригува. Това е един платформър, претендиращ да бъде нещо повече от просто платформър. Акцентът тук е въздушният спектакъл и определено летенето е важна част от геймплея. Още повече, играта се отличава с подходяща музика и графика, която е удоволствие за очите.

Историята ще ви заведе в пет уникални свята, вдъхновени от различни култури – майската, южноазиатската, романската и много други. Вашата задача е да се изправите срещу ужасен тиранин, ограничаващ свободата на тези светове, и да откриете истината за самия главен герой. Геймплеят напомня много на заглавия като Dustforce – най-важно е ускорението, което осъзнавате, спускайки се по дългите ефектни рампи и склонове, поддържайки висока скорост. Можете да тичате, скачате, да се хващате и да катерите стени, но летенето е най-важното ви предимство. Нивата са дълги, не са ограничени до индивидуални екрани, а са обширни, с много различни пътища, по които имате избор да се движите. Сюжетът се развива без излишни обяснения или говор, оставяйки ви да се наслаждавате на красивите гледки. Даже студио Serenity Forge твърди, че е направило игра с „история без текст, преразказана чрез изображения в движение“.

The King’s Bird вече е достъпна ексклузивно за Windows персонални компютри посредством Steam срещу 19,99 долара.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари