Летните разпродажби на Steam се оказаха провал и Valve се извинява

2
840

Както всяка година така и тази Valve организира летни Steam разпродажби за всеки, желаещ да си купи любимите игри по-евтино… и след това още няколко. Това, което компанията направи различно, беше включването на специална Grand Prix игра за потребителите. Евентуално разпродажбите стигнаха до своя край и бяха оценени от потребителите като най-лошите в историята на Steam. Но не заради разпродажбите, самите те си бяха като всяка друга година. Всъщност играта разочарова всички, от фенове до разработчици на видеоигри.

На края на събитието екипът Corgi извоюва изключително лесна победа. Екипът имаше неимоверно висока преднина от самото начало на Grand Prix, което бе необяснимо за всички. Много потребители се оплакаха, че правилата на играта въобще не са ясни. Някои студия пък имаха подозрения, че геймърите орязват списъците си с желания (Wishlist), очаквайки да спечелят хитовите AAA игри.

Въпреки усилията си Valve не впечатли никого с Grand Prix. Затова в официално изявление компанията отправи извинение:

„Благодаря на всички, които участваха в Grand Prix. Осъзнаваме, че трасето имаше много завои. Искахме да ги изправим, когато можем, и ще изчистим всичко следващия път, когато ви поканим на състезанията. Като допълнителен подарък на участвалите, избрахме произволно 5000 човека, допринесли за успеха на който и да е отбор, да получат своята най-искана игра от Wishlist-а им. Избраните потребители ще получат наградата си в рамките на 48 часа след края на Steam Grand Prix.“

Имайте предвид, че въпреки края на събитието Pit Stop порталът, където можете да размените спечелени монети срещу фонове, емотикони и отстъпки за игри, е активен до днес.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Agentpat™
Agentpat™

Аз ли нещо съм недоскив, но никъде не видях Steam да се извиняват на когото и да е.

VVV
VVV

Какво се оплакват, скъсаха се да го експлойтват, качих близо 200 нива само заради значката.