Линдзи Лоън добави нови обвинения в иска си срещу Rockstar

3
440

Актрисата Линдзи Лоън разшири размерите на съдебния иск, заведен срещу компанията Rockstar заради това, че тя уж е изобразена в играта GTA V без нейното съгласие.

Ревизираната версия вече включва десетки нови страници с обвинения и искове, свързани с рекламни материали и продукти, в които Rockstar изглежда е използвала нейния образ.

Всички тези продукти от маркетинговата кампания за GTA V са произведени и разпространявани без съгласието на актрисата и представляват нарушение на нейните права, твърдят адвокатите на Лоън.

Те посочват конкретно два промоционални материала за GTA V – един, който изобразява руса жена в бикини и друг, който показва руса жена, арестувана от полицията.

Тези снимки се появиха в много промоционални кампании за играта, както и на различни рекламни продукти като тениски и чаши за кафе. Адвокатите на Лоън твърдят, че тяхното използване не е в рамките на разрешеното от закона на щата Ню Йорк и Rockstar и Take-Two са извършили нарушения.

Първоначално актрисата заведе иска през юли, а малко по-късно Rockstar отговори с контра иск, в който твърди, че Лоън няма никакви реални основания за дело и само се опитва да си направи евтина реклама.

Според компанията единствената прилика между Линдзи Лоън и героинята Лейси Джоунс от GTA V е, че те са млади руси жени.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари