Навлизащ в своята трета година, магазинът на Epic Games днес вече е фактор на пазара на PC игри и както разбираме от публикувана тази седмица информация в блога на сайта му, се представя все по-добре. Компанията публикува на страницата на Epic Games Store обзор на 2021.

Най-апетитната част от дейността на магазина – подаряването на видеоигри – привлича все повече хора. 89 са безплатните игри, които Epic са раздали през 2021, като всички те са на обща стойност $2120. 765 милиона сваляния са били осъществени на тези игри, като това е помогнало на 76 от тези заглавия да регистрират рекорд за едновременно играещи играчи, превишавайки при някои от тях 13 пъти стандартните за тях играещи.

Що се отнася до ръстът на потребителите на магазина, то те са нараснали до 194 милиона – с 34 милиона повече от 2020. Хората, вписващи се всекидневно в акаунтите си са били 31.1 милиона, а най-големия брой едновременно играещи потребители – 13.2 милиона. През декември миналата година е отчетен рекорд в активните месечни потребители – 62 милиона или увеличение с 11% в сравнение с миналогодишния рекорд от 56 милиона. „Играчите са купили повече игри и са ги играли по-дълго време през 2021. Днес ние имаме 917 заглавия в продажба в Epic Games Store, почти двойно в сравнение с това, което сме предлагали през 2020“, пишат Epic Games. По отношение на печалбите генерирани от потребителите на магазин, компанията отчита увеличение с 20% в сравнение с по-миналата година до $840 милиона. „Ако сте играли игра от Epic Games Store през 2021, вие сте били част от общност, която е прекарала 6.2 милиарда часа в игра. Надяваме се, че сте се забавлявали“, допълват Epic.

Относно 2022, компанията планира подобряване на услугите за самоиздаване на игри, насочени към разработчиците и улесняване на създателите на съдържание и партньорите на студиото. Що се отнася до геймърите, Epic Games ще представи PC Store Cross Play. Това ще улесни значително потребителите на магазина, които искат да се забавляват с приятели, които предпочитат други магазини, като Steam, GOG, Windows Store и др.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари