Четири деца, похарчили почти 550 британски паунда, докато играели FIFA, с което източили спестяванията на родителите си, предава Би Би Си. Малчуганите изхарчили въпросната сума, купувайки си пакети с футболисти, забавлявайки се на Nintendo Switch конзолата си.

Оказва се, че те схванали как стават покупките, докато гледали техния баща, който решил еднократно да им купи един такъв пакет за сумата от осем паунда.

Томас Картър от Хамшир, признава пред медията, че той не бил взел всички предпазни мерки, за да предотврати това, като например да постави уникален PIN за Nintendo акаунта си, а разписките за покупките били изпращани към негов стар имейл адрес, на който входящата кутия била препълнена. „Не допусках, че децата биха го направили“, споделя той пред медията.

Всъщност, двамата с жена му разбрали каква е ситуацията, когато банковата им карта не била приета в никой магазин, тъй като сметката им била празна. Картът споделя, че децата му, всички те на възраст под 10 години, се почувствали много гузни от направеното от тях.

Electronic Arts позволява закупуването на специални пакети във футболния симулатор, като отделните футболисти в тях не са известни. Компанията си има проблеми с тях в Белгия, където местните власти ги определиха за хазарт, който е забранен за лица под 18 години. Самият Картър вижда във въпросните пакети неетична практика.

„Плащаш 40 паунда за игра, което си е много пари само по себе си, а след това единствения начин да сформираш страхотен отбор е като залагаш. Те са изхарчили 550 паунда и така и не са получили своя любим играч, Лионел Меси“, споделя Картър.

Все пак всичко приключило с щастлива развръзка, поне за родителите, на които Nintendo се съгласили да върнат парите, като оттеглили поръчаните от хлапетата играчи. Що се отнася до пакостливите малчугани, то конзолата им била взета от родителското тяло.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари