Марката ХВОХ щеше да загине, ако Стив Балмър не бе одобрил бюджет от 1.1 млрд. долара за RRoD

5
30

Всеки един геймър, притежавал ХВОХ360, по един или друг начин е чувал за прословутия “Red Ring of Death”. Техническата повреда, която за мнозина означава край на живота на скъпоценната конзола, има своето място в историята на гейминга, а сега ветеранът Питър Мур си спомня за нея с доста интересни подробности.

По думите на Мур, който след годините начело на SEGA отива именно в Microsoft. цялата сага започва, когато пристигат първите съобщения за прегряване и хардуерни проблеми в конзолата.

„Отидох направо при Стив Балмър и му обясних за какво става въпрос“, спомня си Мур.

„Казах му, че за да оправим този проблем ще ни бъдат нужни 1.15 милиарда долара. Оценката беше моя и на двама души от финансовия ми екип. Само за изпращането на конзолите по FedEx трябваше да отидат 240 милиона долара. Сигурно акциите им тогава са скочили до небето“.

„Стив е страхотен, но понякога може да бъде много страшен. Затова събрах сили и му казах, че ако не поправим това, самата марка може да загине“, продължава Мур, който в момента заема ръководна длъжност в ЕА.

Според него, ако не е била тази среща, с марката ХВОХ щеше да бъде свършено.

„Ако някога сте играли на ХВОХ, трябва да сте благодарни на Стив Балмър за това, че не трепна и не се поколеба, защото знаеше, че марката е по-важна. Никога няма да забравя този момент. Ако не бе постъпил така, днес нямаше да има ХВОХ One. Но Балмър не се замисли дори за секунда да похарчи 1.15 милиарда долара; днес тази марка струва три-четири пъти повече“.

„Най-интересното е, че тогава си мислех, че този разход ще срути акциите на Microsoft. Оказа се обаче, че те изобщо не помръднаха“, завършва Питър Мур.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари