Тази седмица беше потвърден слуха за новото име на популярната футболна поредица FIFA, което от следващата година ще се казва EA Sports FC. Промяната идва след като по-рано тази година стана ясно, че Electronic Arts и световната футболна федерация ФИФА не са постигнали разбирателство за удължаване на договорните си взаимоотношения и компанията няма да може да използва името на организацията за футболния си симулатор. Все пак двете страни са постигнали споразумение за кратко удължаване на лиценза, така че по-късно тази година да видим последната игра с това име.

За възможна раздяла между ФИФА и EA заговориха първи от американската компания през миналата есен. „Гледайки в бъдещето, ние проучваме възможността да преименуваме глобалните ни EA SPORTS футболни игри. Това означава, че ние преразглеждаме споразумението за правата, свързани с името с ФИФА“, написаха през октомври ЕА. Новината със сигурност е стреснала мнозина от почитателите на поредицата, която води началото си от вече далечната 1994. Самите Electronic Arts направиха някои промени в игрите, които не се харесаха на някои, особено на регулаторните органи в няколко страни. Става дума за допълнителното монетизиране, което компанията налага агресивно в своите заглавия. Самата промяна обаче няма да засегне друго освен името на играта, като компанията обещава да представи нови характеристики, режими и иновации в следващите си издания, като например така чаканото влизане на женския футбол в игрите.

Тези дни ФИФА излезе с официално изявление, очертаващо плана на организацията по отношение на футболните игри, които ще подпомага. Федерацията обяви, че вече тече и работата по първата голяма игра от поредицата FIFA, която няма да е дело на ЕА. Не се съобщава обаче кой ще е нейният разработчик. Заедно с това се очаква да се появи и по-малка игра, която да придружава световния футболен форум в Катар, който ще се проведе по-късно тази година. ФИФА пишат и за подготвяни „несимулационни“ футболни игри, което буди любопитство. Водят се също така и преговори с издатели по отношение на предстоящата световна купа по женски футбол.

„Мога да ви уверя, че единствената автентична, истинска игра, която носи името FIFA ще бъде най-доброто преживяване, достъпно до геймърите и футболните фенове. FIFA е единственото глобално, оригинално заглавие. FIFA 23, FIFA 24, FIFA 25, FIFA 26 и т.н. – константата тук е името FIFA и то ще остане завинаги и ще остане най-доброто. Секторът на видеоигрите и електронните спортове е напът към безпрецедентен растеж и разнообразие. Стратегията на ФИФА е да се възползваме от всички бъдещи възможности и гаранцията, че ще може да предложим богат набор от продукти и опции за геймърите, почитателите, членовете на асоциациите и партньорите ни“, пише президентът на ФИФА Джани Инфантино.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари