Масови банове на акаунти в игралната мрежа Xbox Live

1
22

Редмъндският гигант Microsoft предприе масирана акция от слагане на банове в рамките на своята игрална мрежа Xbox Live. Тя обслужва собствениците на конзолата за игри и други мултимедийни забавления Xbox 360. Потребителите на Xbox Live имат възможност да теглят цели игри, филми, телевизионни програми и други продукти. Някои от хората обаче се изкушават да си доставят забавленията без да плащат за тях. Точно те са на прицел в момента и Microsoft желае да ги изключи от участие в своята игрална мрежа, информира NeoWin.

Официални лица от редмъндската компания са публикували съобщение във форума на Xbox.com, в което се казва, че някои от регистрираните потребители на мрежата са със замразен достъп, защото са засечени да използват пиратски ресурси в конзолите си. Било е проведено щателно разследване, при което е установено, че някои хора са ползвали съдържание, получено нелегално от Xbox LIVE Marketplace. Следователите са установили, че всичко е станало преднамерено и не е плод на случайност, а това е нарушение на споразумението за използване на игралната мрежа, с което се съгласяват всички нейни потребители преди да получат право на участие.

Microsoft не са дали допълнителни подробности за броя на акаунтите, които са били баннати. Не става ясно и от какъв тип е било мултимедийното съдържание, което е използвано неправомерно. Единственото, което се подчертава изрично е, че за всеки от спрените акаунти има ясни доказателства, които без съмнение показват нарушенията на техните собственици.

Някои от хората със замразени акаунти са се оплакали във форумите на Xbox.com, че никога не са ползвали нелегално или пиратско съдържание и не разбират защо са баннати. Те са казали, че са уведомени за срока, в който не могат да влизат в Xbox Live. Бановете им изтичат на 31 декември 9999 година, като е важно да се уточни, че не става въпрос за печатна грешка.

Системите, които използва Microsoft за да защити от посегателства своите конзоли и мрежата, която ги обслужва са разнородни. Едно от най-важните условия е фирмуера да не бъде подлаган на модификации от потребителите и да не се променя без оторизация. На 17 май 2007 година Microsoft банна много конзоли с модифициран фирмуер от игралната мрежа Xbox Live. Втората вълна от банове на конзоли беше в началото на ноември 2009 година, когато от мрежата си заминаха около един милион машини.

Банването на конзола означава, че нейният собственик вече не може да се възползва от услугите на Xbox Live и трябва да си купи нова машина ако иска да възстанови достъпа си. Баннатата конзола става единствено за офлайн забавления.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
KoiAzLiWe
KoiAzLiWe

„Бановете им изтичат на 31 декември 9999 година“ Добре поне,че не са вечни както е при Steam