Sony най-после разкриха конзолата си, а с нея и куп интересни заглавия, които ще се появят за системата. И след обичайните шеги за дизайна на PlayStation 5, идва времето за по-сериозен поглед към това, на което компанията ще разчита, за да привлече геймърите, и ако се потруди достатъчно – да доближи цифрите от продажбите на PS4.

Мнозина разработчици са силно впечатлени от свършеното от PlayStation и все по-често го споделят за медиите. Един от последните, които декларира своето възхищение от PS5 е Ник Пемуордън, вицепрезидент на инженерните екипи в Epic Games. В интервю за официалното списание на PlayStation, Пемуордън нарича хардуерът зад конзолата „революционен“.

„PlayStation 5 е шедьовър в дизайна. Това не е само огромен скок по отношение на изчислителната мощ и графиката, но е революционна що се касае до съхранението на данни и технологията за компресиране, с което ще позволи създаването на нов тип игри и преживявания, на които да се наслаждават геймърите“, обяснява Пемуордън. Подобно е и мнението на неговия колега Ким Либрери, главен технологичен мениджър в Epic.

„Графиката от следващо поколение и изчислителната мощ не само ще направят игрите по-имерсивни, но и ще помогне за пресъздаването на изцяло нови геймплей концепции, които ще могат да се възползват от изцяло динамични среди и осветяване, далеч по-добра физика, по-интелигентен изкуствен интелект и по-богати мулъиплейърни преживявания“, заявява на свой ред Либрери.

3.3 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари