Мики Маус ще се завърне

0
22

Epic Mickey, която излезе през миналата година, се оказа една от добрите игри за Wii, при чието създаване не е намесена ръката на Nintendo. Проектът се ръководеше от самият Уорън Спектър и всички очакваха смазващ хит, но вместо това заглавието се представи трагично във финансов аспект. Въпреки всичко Disney искат да направят продължение и дори са започнали подготовката за нова игра с участието на знаменития мишок.

Тези дни в интернет се появи информация за закрита анкета, организира от Disney и посветена на един евентуален сикуел на Epic Mickey.Според информацията, във втората част може да се появи кооператив в сплит скрийн, в който единия играч управлява Мики Маус, а другия – заека Осуалд, един от първите анимационни персонажи, създадени от Уолт Дисни.

Продължението, за разлика от оригиналната игра, ще излезе не само за Nintendo Wii, но също за PlayStation 3 и Xbox 360. Ако механиката на геймплея остане същата, тогава Epic Mickey 2 навярно ще използва сензорните контролери PlayStation Move и Kinect.

Disney още не са се спрели на окончателното название на играта. Участниците в закритата анкета е трябвало да избират между Epic Mickey 2: Return of the Mad Doctor, Epic Mickey 2: The Power of Two, Epic Mickey 2: Mystery on Mean Street или просто Epic Mickey 2. Възможно е официалният анонс на проекта да се проведе още през тази есен.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за