Харесва ли ви или не, любовта на EA към микротранзакциите се е разпространила до Battlefield V. DICE и EA пускат новата система, наречена Battlefield Currency, на 4 април, която използва истински пари за покупки, а не само виртуалните Coins, които печелите чрез геймплея. Първоначално микротранзакциите ще се използват строго за козметични продукти, включително нови елементи, класирани в ранг Epic. По-късно обаче ще се използва и за елементи с по-практичен ефект върху геймплея – и това може да не е най-голямата новина за геймърите.

По-нататък в следващата глава 3 ще видите, че Battlefield V въвежда комплекти Elite, които ви дават възможност да играете като отделни герои със собствените им гласове, стилове и „специални“ меле оръжия. EA подчерта, че няма да дадат предимства пред другите играчи, но те все още ще представляват фундаментално различен опит. И да, тези екстри се купуват с истински пари.

По-голямата загриженост на феновете може да се съсредоточи върху спестяващите време комплекти (Time Savers), които ускоряват вашия напредък. По-късно през пролетта ще можете да си купите или Tier Catch-Ups, за да отключите т.нар. Chapter Reward предмети, или XP Boosts, които ви помагат да достигнете нови нива на героя (включително оръжие, превозно средство и клас) по-бързо. Ще бъдат налични пакети, които съчетават тези и козметични продукти, добавя EA. Макар че това не е задължително да ви направи по-мощен играч, ще трябва да циклите по старомодния начин, ако не желаете да плащате допълнително.

Очевидно е, че DICE и EA са се поучили от фиаското от Battlefront II, където прогресията на играта бе практически проектирана за закупуването на мистериозни кутии за плячката. Тук тя е по-близо до Apex Legends, тъй като се фокусира много повече върху външния вид и прави ясно какво точно получаваш, когато се разделиш върху парите си. Въпреки това е трудно да не бъдем предпазливи. За разлика от Apex или конкуренти като Fortnite, с Battlefield V вече сте похарчили истински пари само за да притежавате играта. Сега от вас се иска да харчите повече, ако не желаете да прахосате още много часове.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Agentpat™
Agentpat™

Изобщо не мисля да губя времето и парите си с тази тъпотия.

565
565

absolutno

pixel
pixel

но пък си си изгубил времето да коментираш „тази тъпотия“…

Питанка
Питанка

Останаха ли още балъци, които да купуват „игрите“ на EA ?