Харесва ли ви или не, любовта на EA към микротранзакциите се е разпространила до Battlefield V. DICE и EA пускат новата система, наречена Battlefield Currency, на 4 април, която използва истински пари за покупки, а не само виртуалните Coins, които печелите чрез геймплея. Първоначално микротранзакциите ще се използват строго за козметични продукти, включително нови елементи, класирани в ранг Epic. По-късно обаче ще се използва и за елементи с по-практичен ефект върху геймплея – и това може да не е най-голямата новина за геймърите.

По-нататък в следващата глава 3 ще видите, че Battlefield V въвежда комплекти Elite, които ви дават възможност да играете като отделни герои със собствените им гласове, стилове и „специални“ меле оръжия. EA подчерта, че няма да дадат предимства пред другите играчи, но те все още ще представляват фундаментално различен опит. И да, тези екстри се купуват с истински пари.

По-голямата загриженост на феновете може да се съсредоточи върху спестяващите време комплекти (Time Savers), които ускоряват вашия напредък. По-късно през пролетта ще можете да си купите или Tier Catch-Ups, за да отключите т.нар. Chapter Reward предмети, или XP Boosts, които ви помагат да достигнете нови нива на героя (включително оръжие, превозно средство и клас) по-бързо. Ще бъдат налични пакети, които съчетават тези и козметични продукти, добавя EA. Макар че това не е задължително да ви направи по-мощен играч, ще трябва да циклите по старомодния начин, ако не желаете да плащате допълнително.

Очевидно е, че DICE и EA са се поучили от фиаското от Battlefront II, където прогресията на играта бе практически проектирана за закупуването на мистериозни кутии за плячката. Тук тя е по-близо до Apex Legends, тъй като се фокусира много повече върху външния вид и прави ясно какво точно получаваш, когато се разделиш върху парите си. Въпреки това е трудно да не бъдем предпазливи. За разлика от Apex или конкуренти като Fortnite, с Battlefield V вече сте похарчили истински пари само за да притежавате играта. Сега от вас се иска да харчите повече, ако не желаете да прахосате още много часове.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Agentpat™
Agentpat™
2 години

Изобщо не мисля да губя времето и парите си с тази тъпотия.

565
565
Отговор на  Agentpat™
2 години

absolutno

pixel
pixel
Отговор на  Agentpat™
2 години

но пък си си изгубил времето да коментираш „тази тъпотия“…

Питанка
Питанка
2 години

Останаха ли още балъци, които да купуват „игрите“ на EA ?