Ако се нуждаете от друга причина да обмислите закупуването на мини Genesis конзолата Mega SG на Analogue, може би вече имате още един: шансът да играете Hardcore, игра за Sega Genesis от 1994 г., която е била рекламирана, но никога не е публикувана. След 25 години в неизвестност, Hardcore ще види бял свят сега, когато компанията Analogue е избрала да пусне играта с предстоящия си хардуер.

Analogue компанията зад клонинга Super NT SNES от 2017 г., обяви плановете си да пусне нов клонинг на Sega Genesis миналата есен. Конзолата ще симулира хардуера на Sega Genesis, като добави HD-изход и аудио, което отговаря на днешните стандарти. Сега, сякаш самите те са си казали: „Защо да не добавим подобрената версия на митична оригинална игра Sega Genesis?“. И още по-добре, на такава, която малцината някога са могли да играят.

Самата Hardcore е игра в жанровете run-and-gun и shoot-’em-up, популярни навремето.

Издателят Strictly Limited планираше да пусне Hardcore игра за PlayStation 4 и PlayStation Vita тази година, но сега, след обявяването на Analogue, изглежда, че ще видим играта още през април, когато Mega SG излиза на пазара. Това не е първият случай, в който Analogue пуска никога неиздавана игра със своя хардуер – преди това Super NT съживи Super Cut Turican’s Cut по това време миналата година. Като се има предвид фокусът на Analogue върху съживяването на отминалата 16-битова ера, Hardcore изглежда като подходящ избор за новия ѝ ход на пазара за ретро видео игри и системи.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари