Dark Souls сериите са известни със своята трудност, което не допада на всеки. FromSoftware знаят това и до известна степен Elden Ring ще се различава в това отношение. Не, че боевете в нея ще бъдат лесни, а по-скоро играта ще предложи, както посочва Уес Фенлън от страниците на PC Gamer, „гъвкавост“ и играчите ще имат избор пред себе си в които битки да влизат и в кои не. За това говори наскоро и създателят на Souls сериите Хидетака Миязаки в блога на PlayStation.

„Осъзнавам, че докато предлагаме игри с висока степен на предизвикателство, в същото време ги проектираме така че да почувстват огромно удовлетворение от победата. Аз обаче не желая новопристигащите играчи да се стресират от тази трудност прекалено много. Те ще могат да се завръщат към нещо на по-късен етап, когато почувстват, че са в безизходица, така че да имат свобода при напредъка си и да не им се налага да си блъскат главата в една и съща стена отново и отново“, посочва Миязаки.

Преди всяка игра от вселената на Dark Souls, посочва Фенлън, възникват дебати относно начина, по който трябва да подходи FromSoftware относно темата за трудността. И Миязаки е наясно с тези спорове.

„Мисля, че подхода към игрите ни, не само към Elden Ring, е да ги създадем така че да окуражават играча да преодолява трудността. Ние не ги правим нарочно трудни или такива единствено заради самата трудност. Искаме играещите да използват съобразителността си, да изучават играта, да запомнят случващото се и да се учат от грешките си. Не искаме нашите играчи да си мислят, че играта ги наказва несправедливо, а че има шанс да спечелят трудни битки и да осъществят напредъка. Знам, че Souls игрите често се свързват с невъзможно трудните си нива и висок праг на достъпност. Но реално, ние се опитваме да създаваме по такъв начин игрите си, че да направим този повтарящ се цикъл на провал и победа да им носи радост сам по себе си. Надявам се, че с Elden Ring и новите възможности, които осигурява, играта ще е успешна в това отношение“, заключава Миязаки.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари