Нов доклад, публикуван през тази седмица от компанията за анализ и прогностика в мобилното пространство App Annie, посочва, че потребителите от целия свят са изхарчили близо $90 милиарда за видеоигрови приложения през тази година. Настоящите данни посочват растеж от 11% на годишна база за сектора. Общо, приходите, които са генерирани за мобилни приложения и мобилни игри се очаква да достигнат сумата от $135 милиарда за 2021.

Интересен момент при разбора на пазара на мобилни игри е, че през последната година той бива доминиран не от характерните за мобилните потребители „неангажиращи“ (casual) заглавия, а от характерни за типичния геймър игри: League of Legends: Wild Rift (генерирала над $150 милиона във вътрешноигрови разплащания година след появата си), Genshin Impact, Free Fire, Honor of Kings. И разбира се стайлинг гейм приложенията също намират място по върха на различните класации.

„2021 в гейминг пространството беше толкова динамична, колкото и предишната година. Очаквано, класацията за най-много сваляния е пълна с незаангажиращи игри. Bridge Race на Supersonic оглавява този списък, докато Hair Challenge се нарежда под номер две. Последната е една от трите „женски заглавия“, които присъстват в топ 10. Тези продукти комбинират решаването на ребуси с изготвянето на личен стил. Другите две заглавия тук са Project Makeover и High Heels, които наскоро преминаха важната граница от над 100 милиона сваляния в глобален план само за 11 месеца“, пишат от App Annie.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари