13.9 C
София

Мобилните устройства ще покорят конзолите скоро, според Carmack

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

„Безспорно е, че в един много малък период от време ще имаме портативни телефони, които са по-мощни от тогавашната генерация конзоли.“, коментира John Carmack, легендарен програмист и създател на Doom, Quake и Wolfenstein сериите, в интервю за IndustryGamers.

„Хората доста преувеличават за момента – iPad 2 не е по-мощен от Xbox 360. Все още е няколко пъти по-слаб. Но фактът е, че се приближава със значителна скорост. Това означава, че до около 2 години ще имаме по-силни портативни устройства от това, което виждаме в момента, на сегашната генерация конзоли.“

„Това е нещо, което дискутираме изключително много в id Software. Невероятно е, че когато започнахме разработката по RAGE, iOS още не съществуваше. Нямаше iPhone. Всичко това се случи във времето, в което се разработва един голям проект. Това е доста плашещо като се замисли човек, защото всички големи промени може да се случват докато ние работим по вече остаряващи технологии. Затова и решихме оттук насетне проектите ни да не отнемат толкова години за разработка.“

Това обаче не е бъдещето според Karmack. Факта, че се появяват все повече дребни игри за различни портатични конзоли не пречи по никакъв начин на големите заглавия излизащи за домашните платформи. „Тези игри са по-скоро за разсейване отколкото за отдаване на пълното внимание на човек. Появяват се и заглавия, които да предлагат второто за портативни платформи, но те нямат голям успех на този пазар.“ Общо взето мненито на разработчика е, че двата пазара ще се развиват по-скоро успоредно, отколкото да си пречат един на друг, докато не дойде момента, в който просто се слеят в едно и мобилното устройство на потребителя не започне да диктува това, което се случва на екрана на телевизора му.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини