Мод за Skyrim, изкарващ по $33 хиляди месечно, е обвинен в плагиатство от създателите на друг мод

0
287

Сигурни сме, че винаги сте искали да играете The Elder Scrolls V Skyrim заедно с ваши приятели. Един екип от фенове се опитва да постигне точно това с мода Skyrim Together. Програмистите искат да пуснат мода още тази година, но това, което им пречи, е друг екип, правещ друг мод.

Геймърите зад SKSE (Skyrim Script Extender) от години са във вражда със създателите на Skyrim Together. Поводът е назован като кражба на код. От SKSE достигнаха до етап да етикетират лиценза на своя мод с предупреждението: „Поради продължително нарушаване на авторските права и пълен дисреспект на модърския етикет, на Skyrim Online екипа изрично му е забранено да ползва тези файлове по каквато и да било начин„.

Не знаем дали наистина е имало кражба на код, но кражбата на фенове е сериозна. Проектът Skyrim Together е един от най-поддържаните в Patreon, събирайки по 33 хиляди долара всеки месец. Във всеки случай SKSE има пълното право да съди екипа зад Skyrim Together. Все пак те правят луди пари от проекта, основите на който може да са заели от напълно безплатен продукт.

В защита на работата си, представител на Skyrim Together сподели в Reddit:

„Ние си имаме нашите противоречия с хората от SKSE отдавна, опитах се да се свържа с тях, но не ми отговориха, поради което спряхме да ползваме кода им. Може би са останали остатъци от него, които сме пропуснали, нещата не са лесни като да изтриеш папка… Както и да е, ще се уверим, че сме премахнали всичко до следващия пач.“

Очаква се официалното издание на Skyrim Together да излезе през тази година. Дано дотогава враждата между двата екипа да е разрешена, защото новият мод наистина е уникален. И освен това той има повече потенциал от последната игра на Bethesda – Elder Scrolls Online, която не бе посрещната добре от феновете.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за