Момче на 6 похарчи $16 хил. от кредитната карта на майка си докато играе на нейния iPad

5
1139

Момче на 6 години от Кънектикът, САЩ, тайно е похарчило 16 хиляди долара с кредитната карта на своята майка. Детето е закупувало ъпгрейди за любимата си игра – Sonic Forces. Случило се е през юли, тази година.

Джордж Джонсън използвал iPad таблета на майка си Джесика, за да играе на играта. Той е закупувал виртуални златни пръстени, чиято цена е между $1.99 и $99.99, които отключват нови герои и нива.

Сега семейството не може да си позволи да плати ипотеката си

От DailyMail съобщават, че от Apple отказват да върнат парите с аргумента, че родителите не са активирали съответните настройки за родителски контрол.

Майката Джесика описва поведението на детето си като такова на наркоман. Описва тези игри като много хищническо настроени. Все едно синът и е взимал по-големи и по-големи дози. Тя смята, че игрите са направени по този начин, именно таргетирайки деца.

„Кой възрастен би похарчил стотици или хиляди долари за виртуални монети?“, пита тя.

Има и нещо друго

На 9 юли са похарчени $2500 чрез картата и, но тя не разпознава разхода, тъй като всички транзакции са събрани заедно и по никакъв начин не изглежда да са свързани с видео игра. Когато сумата нараснала до $16 293,10, тя си мисли, че е станала жертва на измама и подава жалба в банката си.

Чак през октомври банката потвърждава, че парите не са изтеглени с измама и транзакциите са легитимни. От там и казали да се свърже с Apple. Чак след това вижда списък с транзакциите, където разпознава иконата на играта. Тогава разбира и кой е похарчил парите.

Изпуснала е 60-дневния прозорец да поиска парите си обратно от Apple, защото е смятала, че става въпрос за измама и е имало такива индикации от банката ѝ.

2.3 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари