10.8 C
София

Мъж постави рекорд за най-голяма колекция от видеоигри

Най-четени

Любослав Лозанов
Любослав Лозанов е част от Калдата от 2013 година насам. Завършил "Журналистика" в СУ "Св. Климент Охридски", той съчетава афинитета към спорта и технологиите с професионалното си поприще.


Мъж от Ню Йорк официално постави рекорд в Книгата на Гинес като човека с най-голяма колекция от видео игри. 43-годишният Майкъл Томасон разполага с общо 10 607 игри, като по този начин измести предишния рекордьор от 2010 г. и неговите 8616 заглавия.

Възможно е Томасон да разполага дори с повече игри, тъй като самият той признава, че след преброяването е открил още заглавия в дома си. Те обаче ще му помогнат при следващото преброяване, убеден е върлият геймър. Според изчисленията на експертите общата стойност на колекцията му е около 800 хиляди долара, но самият Томасон не смята да продаде която и да е игра.

„Имам игри на всякакъв преносител“ споделя 43-годишният американец.

Това обаче далеч не първият случай, в който Томасон събира голяма колекция игри. Още през 1989 г. геймърът започва първата си колекция, която продава през 1998 г. С парите успял да плати сватбата си, а днес Томасон купува средно по две игри на ден.

Нюйоркчанинът води и специални курсове по 2D анимация, игрален дизайн и история на видео игрите в Canisius College. На седмица Томасон признава, че има около 3 часа, за да се наслади на закупените от него игри.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини