Microsoft проведе тази година ежегодната си годишна среща с инвеститорите на компанията. По време на събитието, изпълнителният директор на Microsoft Сатя Надела отбеляза нещо интересно за гейм стратегията на Microsoft в дългосрочен план.

Запитан от един от акционерите на компанията относно плановете на Xbox да бъде в челото на гейм индустрията и борбата за надмощие с PS5, Надела определи ясно намеренията на компанията за сектора.

„На първо място, ние сме извънредно развълнувани за старта на новите конзоли. Ние винаги сме били до голяма степен фокусирани над стремежа нашата гейм общност, която разчита на нас да доставяме най-добрите конзоли, да им доставяме ново поколение, което е мощно и знаете – наистина перфектно за игра. И ние го поддържаме с най-доброто съдържание и с най-добрата общност“, споделя той.

„Що се отнася до по-широката ни визия, то тук целта ни е трите милиарда играещи по целия свят да могат да играят навсякъде, където поискат, каквото поискат и с когото желаят. Именно това е и същината на нашата стратегия. Вече сте видели, че разширихме значително настоящето си портфолио с придобиването на Zenimax. Свидетели сте на успехите ни по отношение на общността ни и абонаментните ни предложения с Game Pass. И това е и което може да очаквате от нас. Ние сме абсолютно, много, наистина много фокусирани над гейминга и всички тези три милиарда по света да получат най-доброто съдържание, най-добрата общност, най-добрите облачни услуги, които да са в основата на техните гейм преживявания и за в бъдеще“.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари