Най-добрите походови игри на изминалата година

3
33


2014-а е вече в историята, но ние от Калдата, продължаваме с ретроспекцията на изминалата година и заглавията, които привлякоха вниманието на геймърите по света.

Днешният преглед включва обзор на походовите игри, които впечатлиха мнозина, а подборката на игрите е дело на хората от voxelicious.net.

Endless Legend (PC)
Разработчик: AMPLITUDE Studios
Премиера: 18.09.2014

Играта се възползва от вече изпробваната успешна формула на Civilization V, добавяйки още повече качество: действителен контрол на бойните единици по време на битка, изключително разнообразие сред фентъзи фракциите, още по-сложна ресурсна система, което дава като резултат една удивително прилична видеоигра. В качеството си на продукт, излязъл от малко студио, играта може и да не се отличава с външния блясък на по-големите си събратя, но цялостната й дълбочина и свежест, спомагат за преодоляване на нейните дребни недостатъци.

Hearthstone: Heroes of Warcraft (PC, iOS, Android)
Разработчик: Blizzard Entertainment
Премиера: 11.03.2014

„Ще съм честен, в началото не взех Hearthstone насериозно. Мислех си, че играта ще е евтин клонинг на Magic: The Gathering. Грешах“, пише Noylan от страниците на voxelicious. Играта, подчертава той, в сравнение с Magic: The Gathering се отличава с по-добро темпо, по-забавна е, а не е за пренебрегване и факта, че F2P модела й е по-честен от предходната. Доставяните експанжъни са наистина качествени, еднакво добра да я играеш, както сам, така и онлайн, и като цяло представлява един доста добре завършен продукт. „Да, това е игра с карти, но е походова, така че свиквайте с това“, завършва Noylan.

 

The Banner Saga
Разработчик: Stoic
Премиера: 25.02.2014

The Banner Saga ви потапя в един изключително брутален свят, в който всеки избор е грешен, а битките – тежки. С извънредно добре написана история, изненадващо качествено разработена комбат система и чудесна музика, The Banner Saga е една от най-впечатляващите игри, появили се на бял свят благодарение на Kickstarter, като продължението й вече е в ход на разработка.

Natural Doctrine (PS4, PS3, PS Vita)

Разработчик: Kadokawa Games
Премиера: 30.09.2014

„Тази игра е луда! Възможностите за водене на битка са вероятно най-задълбочените от игрите, които съм играл тази година. Всичко се основава на позиционирането на героя в нужната позиция спрямо врага ви. От правилното ви позициониране и избора на тактика зависи това, дали ще унищожите своя враг или той ще унищожи вас, тъй като играта е извънредно брутална!“, завършва обзора си Noylan.

А, вие, читателите на Калдата, кои походови забавления бихте отличили през изминалата година?

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
Azhenstormofblood Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Azhen
Azhen

Endless Legend , Sid Meier’s Civilization: Beyond earth доста идентични едното е Цивилизация с фентъзи елементи а другото с фантастични. , Divinity Original Sin да тя е точно походово рпг не е екшън или hack and slash. The Banner Saga едно много добро заглавие ! Hearthstone , не мисля че принадлежи в категорията… тя е CCG – Collectible Card Game съвсем различно е.Също така доста сполучлив порт на Valkyria Chronicles за PC. Общо взето тези игри ми направиха впечетление , също и Blackguard макар че не ме увлече нещо.

stormofblood
stormofblood

Като цяло доста слаба година ми се стори откъм заглавия тая година.

Azhen
Azhen

Определено е така … да не говорим за качествени такива… миналата година беше просто ужас и мъка от всякъде.