След месеци на спекулации, години на очаквания и седмици борба за поръчка, вече немалко хора успяха да се сдобият с PlayStation 5 конзолата. Сега следва въпросът какво да поиграем на новото си съкровище. Все пак тепърва ще излизат повече игри за PS5.

2021 ще ни донесе наистина епични заглавия като God of War: Ragnarok и Final Fantasy 16. Но засега ще трябва да се оправим с наличното.

Ето няколко заглавия, които си заслужава да изиграете:

Demon’s Souls

Една от по-интересните тенденции в последните години е възходът на супер трудната поредица. Има един чар, който кара играчите да хвърлят огромни количества усилия, за да преминат през играта. Dark Souls от FromSoftware, която се появи за PlayStation 3 и Xbox 360 през 2011, остави голяма следа. Но Dark Souls на практика е духовния наследник на Demon’s Souls, игра от същия разработчик, която се появи през 2009 година.

Сега тя получава втори живот на PlayStation 5. Съвсем спокойно можем да я обявим за най-добрата игра на платформата към този момент. Така мислят от Metacritic, където рейтингът е 92/100. В GameSpot виждаме 9 от 10. Римейкът е качествен. Класиката от 2009-та е с подобрено движение на героя и модерни графики, които успешно показват на какво е способен PlayStation 5.

Spider-Man: Miles Morales

Това е експанжън на Spider-Man играта от 2017-та година. Историята на Майлс се развива много добре. Tq е достатъчно дълга, за да разберем събитията, но не прекалено много, за да ни омръзне преди края. Покрай нея има ужасно много допълнителни мисии, за да заситим апетита си за летене от сграда на сграда. На мен лично най-много ми харесва, че е свързана с Питър Паркър, но не повече от колкото е нужно. Няма какво повече да кажа, просто трябва да се опита.

Astro’s Playroom

Най-интересното за тази игра е, че тя е създадена с единствената цел да покаже на какво е способен новият Dual Sense контролер на PlayStation 5. Играта е налична безплатно и много хора я отбягват именно заради това. Истината е, че вътре ще откриете много препратки към предишни исторически игри. Има и доста интересни неща за правене.

Да, реално това е технологично демо и никой не го крие. Истината е, че играта дава достъп до един свят, който е забавен за разглеждане и проучване.

Sackboy: A Big Adventure

Играта ще ви хареса много повече, ако сте пробвали предишната преди това. Ще установите, че Astro’s Playroom е страхотна, но кратка. Ами тази е страхотна, но е пълноценен 3D платформър, който е не по-малко страхотен.  Тук ще видите характерните цветни графики и чар от LittleBigPlanet, но играта не е фокусирана върху създаването на нива. Няма да сбъркате, ако и дадете шанс!

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари